Aino-Ilona viides – Hullumiehelle kaksi osamatkavoittoa

0

RAVIURHEILU Ypäjäläistamma Aino-Ilona sijoittui viidenneksi kuningatarkilpailussa Porin Kuninkuusraveissa viime viikonloppuna. Aino-Ilona oli lauantaina ravatulla 2 100 metrin osamatkalla yhdeksäs. Sunnuntain maililla sijoitus oli kymmenes, mutta päätösmatkana ajettu 3 100 metrin matka sujui jo paremmin ja Aino-Ilona ravasi viidenneksi, mikä toi saman sijoituksen myös kokonaiskilpailussa.

Hullumies ja taustajoukot saivat huomionosoituksia kuninkuuskilpailun mailin osamatkan voitonseremonioissa. Hevosen vierellä oikealla on ohjastaja-valmentaja Seppo Sarkola. Kuva: Tiina Naula
Hullumies ja taustajoukot saivat huomionosoituksia kuninkuuskilpailun mailin osamatkan voitonseremonioissa. Hevosen vierellä oikealla on ohjastaja-valmentaja Seppo Sarkola. Kuva: Tiina Naula

Likan Tallin omistama Aino-Ilona tulee Terhi Haukivaaran ja Esa Heikkisen tallista. Heikkinen valmentaa Aino-Ilonaa, ja Porissa sitä ohjasti Arto Hammar.
Huittislaisen Talli Hullumiehen omistama ori Hullumies voitti kuninkuuskilpailussa kaksi osamatkaa, 2 100 metrin ja 1 609 metrin kilpailut. Maililla Hullumies juoksi lisäksi uuden Porin raviradan rataennätyksen 1.21,6a.
Hullumies lähti 3 100 metrin päätösmatkalle kuninkuuskisan johdossa. Se otti lähdössä keulapaikan, mutta rinnalla ravannut Köppinen piti matkavauhdin niin kovana, että Hullumies väsyi lopussa ja taipui kymmenenneksi. Kokonaiskisan sijoitus oli kahdeksas.
Hullumiehen omistajiin kuuluu oripääläinen Arvo Ylitalo, ja oriin on myös kasvattanut Kauppapuutarha Ylitalo Oy yhdessä huittislaisen Esa Lähdekorven kanssa. Hullumiestä valmentaa ja ohjastaa Seppo Sarkola.
Ravikuninkuuden voitti siuntiolaisori Köppinen, ja ravikuningattareksi seppelöitiin tamma Mokomani, jonka omistajat ovat Haapajärveltä ja Raahesta.

Tiina Naula

 

Lue lisää 7.8.2014 lehdestä