Lisää taitoa tolppien väliin

0

JALKAPALLO Ville Vastamäki potkaisee pallon kierteellä kohti maalia. Joukko Loimaan Palloseuran junnuja seuraa silmä tarkkana pallon liikerataa. Maalissa etumaisena odottelevan tehtävänä on hypätä edessä olevan esteen yli ja napata sitten pallo hallitusti kiinni. Helppoa?

Maalivahdin pelipaikka on paljon muutakin kuin pallon torjuntaa, Eemeli Reponen korostaa. Taitojen kehittäminen vaatii harjoittelua. Kuva: Anu Salo
Maalivahdin pelipaikka on paljon muutakin kuin pallon torjuntaa, Eemeli Reponen korostaa. Taitojen kehittäminen vaatii harjoittelua. Kuva: Anu Salo

– Juu….on, puolen tusinaa poikaa virnistää, sopivan itsevarmana. He ovat mukana LoPS:n maalivahtikoulussa, ottaakseen tolppien välisen pelipaikan entistä paremmin hanskaan. Lajivalmennuksessa on maalivahdin taitojen merkitys oivallettu varta vasten kehittämisen arvoiseksi.
– Ja hyvä, että vihdoin on, junioreja valmentavat Ville Vastamäki ja Eemeli Reponen sanovat. Maalivahdin tontti on heidän mukaansa monipuolinen pelipaikka, josta pallon torjunta on vain yksi osa. Hyvän maalivahdin pääoma on paljon muutakin, ja osaamista voi johdonmukaisella valmennuksella ja harjoittelulla kehittää.

Anu Salo

Lue lisää 7.8.2014 lehdestä