Taas kultaa Loimaalle

0

TRAKTORIVETO  Tärkeintä on, että tietää, mistä kohtaa rataa kannattaa ajaa. Se on SM-kultaa vetäneen Leo Peräahon ensimmäinen sääntö Tractor Pullingin eli traktorivedon kisoissa. Ajolinjan täytyy olla mahdollisimman tasainen ja kova. Edellisten kuskien kuopimiin monttuihin ei kannata ajaa.

Tällaisia pokaaleita riittää Leo Peräahon hyllyssä. Hän voitti pari viikkoa sitten kahdeksannen perättäisen SM-kultansa traktorivedossa. Kuva: Marianna Langenoja
Tällaisia pokaaleita riittää Leo Peräahon hyllyssä. Hän voitti pari viikkoa sitten kahdeksannen perättäisen SM-kultansa traktorivedossa. Kuva: Marianna Langenoja

Toinen yhtä tärkeä asia on vaihde, jolla lähtee liikkeelle. Peräahon traktorissa on viisi nopeusaluetta, joiden kaikkien sisällä on neljä pikavaihdetta. Vauhti pysähtyy, jos nopeusaluetta yrittää matkan aikana muuttaa. Pikavaihteita voi vaihtaa ylöspäin, muttei koskaan alaspäin.
– Moni on rikkonut koneensa vaihtaessaan vaihdetta väärään suuntaan, Peräaho sanoo.

Marianna Langenoja

 

Lue lisää 28.8.2014 lehdestä