Tehovalvottua viljaa

0

LOIMAA/KOJONKULMA Sosin pellolla voi tehdä yllättävän näköhavainnon kesäisin. Pellon keskellä kuljeskelee mies laskettelulasit päässään. Hän on tilan isäntä Pauli Sosi, joka etsii kaurapellostaan ohraa, vehnää ja ruista. Laskettelulasit auttavat häntä erottamaan kuokkavieraaksi tulleet viljat paremmin, sillä lasit suojaavat auringolta, tuulelta ja pölyltä.
Sosin tilalla näkökyky ei saa pettää. Tilalla viljellään gluteenittomaan ruokavalioon tarkoitettua puhdasta kauraa. Se tarkoittaa, ettei kaurassa saa olla yhdenkään toisen viljan jyviä. Ne voivat pahimmassa tapauksessa olla kuluttajalle hengenvaarallisia.

– Puhdas kaura on Loimaan seudun asukkaille käytännössä lähiruokaa, Pauli Sosi sanoo. Puhdasta kauraa tuottaa Suomessa vain parikymmentä tilaa, joista lähes kaikki sijaitsevat Loimaan lähiseudulla. Kuva: Marianna Langenoja
– Puhdas kaura on Loimaan seudun asukkaille käytännössä lähiruokaa, Pauli Sosi sanoo. Puhdasta kauraa tuottaa Suomessa vain parikymmentä tilaa, joista lähes kaikki sijaitsevat Loimaan lähiseudulla. Kuva: Marianna Langenoja

Marianna Langenoja

Lue lisää 9.8.2014 lehdestä