Valvontaviikko paljasti ylinopeuksia

0

POLIISI Suomen poliisi osallistui viime viikolla Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) 30 jäsenmaassa toteutettuun nopeusvalvontaoperaatioon. Suomen valvontaviikolla paljastettiin noin 8 500 ylinopeustapausta, joista noin 6 000 (noin 71 prosenttia) todettiin automaattivalvonnalla.
Poliisin haaviin jäi lisäksi 60 etsintäkuulutettua, ja noin 200 muuta rikosta paljastui valvonnan yhteydessä.
Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Risto Lammi toteaa, että valvonnan tulosten perusteella voidaan todeta poliisin suorittamalle liikennevalvonnalle ja rikostorjunnalle olevan tilausta, varsinkin kun valvonnasta ilmoitettiin etukäteen.
– Valvontaviikon aikana tavattiin muun muassa yli 200 km/h nopeudella ajaneita, rattijuoppoja ja muihin rikoksiin syyllistyneitä turhan suuri määrä. Taustalla tähän on piittaamattomuuden lisäksi myös osin ajattelemattomuutta.