Harrastus, joka rikkoo mukavuusrajat

0

LOIMAA Korkojen kopinaa kuntosalin lattialla. Osa miehistä nostaa katseensa ja jää tuijottamaan. Joku kurkkaa, mutta kääntää pian päänsä häveliäänä. Meri Rasilainen on pukeutunut kimaltaviin bikineihin. Hänen ruskettuneen ihonsa pintaan piirtyvät pehmeät lihasten rajat. Loimaalaissyntyinen bikini fitness -harrastaja näyttää upealta, kauneusihanteiden mukaiselta.

Rauta nousee Meri Rasilaisen käsissä neljästi viikossa. Kuntosaliharjoittelu on hänelle kuin hampaidenpesu. Se on osa arkea ja elämäntapaa. Kuva: Marianna Langenoja
Rauta nousee Meri Rasilaisen käsissä neljästi viikossa. Kuntosaliharjoittelu on hänelle kuin hampaidenpesu. Se on osa arkea ja elämäntapaa. Kuva: Marianna Langenoja

Kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensa. Nuori loimaalainen on treenannut kovaa ja syönyt mahdollisimman terveellisesti jo vuosia, mutta 14 viikkoa kestävä kisadieetti on vienyt projektin äärimmäisyyksiin. Ennen SM-kisoja suoritettavan dieetin tarkoituksena on tiristää rasvaa kehosta, jossa sitä on muutenkin vain vähän. Lähes kaikki hiilihydraattilähteet kasviksia lukuunottamatta on karsittu lautaselta. Treenimäärä on silti valtava. Aina energiaa ei riitä aivoille, vaan ne käyvät tyhjäkäyntiä. Itsekuri on koetuksella, ja ruokahimoja tulee lähes päivittäin. Lupa yhden riisikakun syömiseen on tiukimpina dieettipäivinä kuin juhlahetki.

Marianna Langenoja

 

Lue lisää 27.9.2014 lehdestä