Hurrikaanin avausviikonloppu päättyi voittoon

0

LENTOPALLO  Hurrikaani–Valepa 0–3 (21–25, 24–26, 25–27). Valepa–Hurrikaani 1–3 (21–25, 34–32, 15–25, 23–25).

Hurrikaanin Mestaruusliiga pyörähti viikonloppuna käyntiin tuplapelillä hallitsevaa Suomen mestaria Vammalan Lentopalloa vastaan. Lauantainen kotiavaus Loimaalla oli tyypillinen kauden aloitus: Tupa oli täynnä, oli kentällinen uusia pelaajia ja hirveät paineet. Tämä yhtälö lisättynä Valepan vahvaan ja valmiimpaan kuusikkopelaamiseen höystettynä 37-vuotiaan Eduard Venskin (15 pistettä, 8 torjuntaa) täydellisellä iltapuhteella oli Ville Kakon johtamalle joukkueelle liikaa.

Kakko antoi pelin jälkeen ainoastaan Vladimir Cedicille puhtaat paperit. Toista kauttaan Hurrikaanissa pelaava hakkuri takoi 17 pistettä ja haki puolustuspalloja hyvällä intensiteetillä.

Valepan kolmen miehen torjunnan ohi palloa iskevä hakkuri Vladimir Cedic oli sekä lauantaina että sunnuntaina Hurrikaanin tehokkain hyökkääjä.  Kuva on lauantain otttelusta Loimaalta. Kuva: Juuso Riponiemi
Valepan kolmen miehen torjunnan ohi palloa iskevä hakkuri Vladimir Cedic oli sekä lauantaina että sunnuntaina Hurrikaanin tehokkain hyökkääjä. Kuva on lauantain otttelusta Loimaalta. Kuva: Juuso Riponiemi

Jos lauantaina kotiyleisön paineet olivat Hurrikaanin niskassa, sunnuntain pelissä roolit vaihtuivat. Vuorostaan Valepa hermoili kriittisillä hetkillä omaa kotiavaustaan, ja Hurrikaani onnistui nappaamaan täydet kolme pistettä Vexve-areenalta.

– Näki kaikesta, että meillä oli rauhallinen ja päättäväinen ote. Kaverilla puolestaan oli nyt vaikeuksia kotipelissään, Kakko kommentoi.

Kakon mukaan hän pystyi kolmannen erän alusta saakka seuraamaan varsin maltillisesti omiensa pelaamista, koska kaikki näytti olevan kunnossa. Matti Oivasen lisäksi kiitosta sai jälleen hakkuri Cedic, joka sunnuntaina nakutti 22 pistettä 51 prosentin tehoilla.

Joukkueen seuraava tähtäin on ensi viikonlopun Suomen cupissa, jossa lauantaina Myyrmäessä vastaan asettuu ykkössarjan Vantaan Lentopallo. Jos lauantaina irtoaa VanLesta voitto, odottaa sunnuntaina cupissa voittaja otteluparista Korson Veto–Raision Loimu. Joka tapauksessa sunnuntainakin Hurrikaani pelaa vieraissa, joko Korsossa tai Raisiossa.

Valtteri Arra

 

Lue lisää 30.9.2014 lehdestä