Biisoneille pisteen tappio Kotkasta – tänään vastassa Kataja

0

KORIPALLO KTP-Basket–Bisons Loimaa 77–76 (39–39).
Bisons Loimaa kohtasi torstaina sarjakärjessä keikkuvan KTP-Basketin. Ottelusta muodostui todellinen trilleri, ja voittaja ratkaistiin pienimmällä mahdollisella erolla, yhdellä pisteellä. Tällä kertaa loimaalaisten oli tyytyminen epäkiitolliseen häviäjän rooliin.
Peli oli tasainen kautta linjan. Suuria irtiottoja ei nähty, ja ratkaisu siirtyi aivan pelin loppuhetkille. Parikymmentä sekuntia ennen loppua Bisons siirtyi pisteen johtoon Ville Mäkäläisen (8/5/1r) vapaaheitoilla. Kotka käytti aikalisän hyödyllisesti ja onnistui pelaamaan pallon Samuli Vanttajalle (11/5), joka nosti isännät vuorostaan pisteen johtoon. Kellossa oli enää kaksi sekuntia. Pallo saatiin toimitettua Roope Ahoselle (13/1/2), mutta hänen heittonsa missasi maalin.
– Ajoittain pelasimme todella hyvin ja toteutimme pelisuunnitelmaamme. Sitten toisinaan emme tehneet kovinkaan hyvää työtä, Bisonsin valmentaja Greg Gibson harmitteli Bisonsin pelin epäjohdonmukaisuutta.

KUMPIKIN JOUKKUE sai pelattua palloa alas isoille pelaajille. Kotkan sentteri Kenneth Simms (20/11/1/2t) vastasi joukkueensa korkeimmasta pistepotista. Eniten pinnoja ottelussa keräsi Bisonsin sentteri Travis Nelson (25/6/1t).
Bisonsille ei jää kauheasti aikaa palautua, sillä loimaalaisten bussi ottaa jo tänään suunnaksi Joensuun. Ottelu Katajaa vastaan alkaa tänään klo 18.30.
Jos Biisonien Korisliiga-kausi on ollut ailahteleva, niin sitä se on ollut myös Katajalla. Tällä hetkellä kuudennella sijalla majaileva Kataja tarpoo neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viimeisin tappio tuli keskiviikkona Helsingin Seagullsille.
Katajan pelinrakentaja Teemu Rannikko oli sivussa Seagulls-pelistä. Hän on sivussa myös Biisonien kohtaamisesta hyvin suurella todennäköisyydellä. Menetys on Katajalle suuri, sillä Rannikko johtaa liigan syöttötilastoa (8,8).
Katajan syömähammas on liigan pistepörssiä johtava Robert Arnold (25,6 pistettä per peli). Hänen pimentämisensä on Bisonsin suurin haaste.

Jesse Kojo