Bisons ensimmäiseen VTB-voittoon – lauantaina tappio Tampereella

0

KORIPALLO Bisons–Tsmoki-Minsk 102–79 (51–35).

Bisons onnistui avaamaan voittotilinsä VTB-liigassa sunnuntaina. Kotiyleisön edessä pelattu ottelu päättyi loimaalaisten voitonjuhliin 23 pisteen erolla. Erityisen pelistä teki se myös se fakta, että tasan 50 vuotta sitten allekirjoitettiin LoKoKon perustamisasiakirjat.
Nöyryyttävän tappion Pyrinnölle lauantaina kärsinyt Bisons oli kuin toisesta maailmasta kotiparketillaan. Valkovenäläiset jäivät toisella neljänneksellä täysin jalkoihin loimaalaisten rynniessä vastustamattomasti 23–9 -erävoittoon. Johto oli puoliajalla jo 16 pistettä.
Kolmannella neljänneksellä Minsk onnistui kaventamaan eroa vain yhdellä pistellä. Viimeisessä erässä Bisons kuitenkin löi viimeiset niitit Minskin arkkuun Travis Nelsonin (20/8/2r/1t) johdattamana.
– Onnittelut vastustajalle. Bisons pelasi parempaa levypallopeliä. Tällaisella pelillä ei voi voittaa VTB:ssä, minskiläisten päävalmentaja Andrei Krivonos harmitteli.

Bisons onnistui erinomaisesti puolustuksessa. Terrierimäinen painostus pakotti Minskin vaikeisiin ratkaisuihin. Kun puolustus oli kunnossa, myös levypallopeli toimi (41–28). Varsinkin Ville Mäkäläinen (8/5/2) ilahdutti taisteluilmeellään, mitä tuli levyihin.
– Voitto tuntuu hyvältä pitkän roadtripin jälkeen. Olisimme halunneet voittaa jo matkalla, mutta oli todella erityistä voittaa täällä, kotiyleisön edessä, Aaron Johnson (6/3/7/1r) kertoi.

Bisons taisteli sunnuntaina vahvasti levypalloista, yksi Bisonsin onnistujista oli Ian Hummer. Kuva: Eveliina Toivola.
Bisons taisteli sunnuntaina vahvasti levypalloista, yksi Bisonsin onnistujista oli Ian Hummer, joka kuvassa kamppailee Minskin Rashaun Freemanin kanssa. Kuva: Eveliina Toivola.

– Ja se tapa, miten voitimme. Pelasimme ylpeästi Bisonsille ominaista koripalloa. Paras tapa voittaa, hän jatkoi.
Suurin muutos lauantaihin verrattuna näkyi Bisonsin peli-ilmeessä. Greg Gibson oli motivoinut joukkueen mielenkiintoisella tavalla.
– Ennen ottelua pyysin pelaajia antamaan toisilleen haleja. Meillä oli ryhmähalisessio.
Will Harris (22/5/1/1t) vastasi Bisonsin suurimmasta pistepotista. Takamiehet Antto Nikkarinen (13/1s) ja Roope Ahonen (8/4/3/2r) olivat kuin uudestisyntyneet. Vieraiden parhaat pisteiden valossa olivat Pavel Ulyanko (18/4/2) ja Rasahun Freeman (18/7/2r).
Biisonien seuraavaa VTB-ottelua saadaan odottaa marraskuulle, mutta sitä ennen pelit jatkuvat kotoisessa Korisliigassa. Jo keskiviikkona Bisons isännöi Namika Lahtea.
Lahti heikentyi merkittävästi viime kaudesta, kun se menetti menestyksensä takuumiehet Arnoldin, Opplandin ja Stormin. Toisaalta loukkaantunut Ilkka Vuori on kuntoutunut ja vahvistaa Lahden nykyistä kokoonpanoa. Vaikka Lahti onkin sarjataulukon häntäpäässä, ei sitä pidä aliarvioida. Viime lauantaina Lahti voitti kolmella pisteellä sarjakolmosen Joensuun Katajan – joukkueen, jonne Robert Arnold siirtyi Lahdesta täksi kaudeksi.

Lauantaina Bisonsin ryöstöretki Tampereelle jäi ilman palkintoa, kun isäntäjoukkue ryöpytti loimaalaisia kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Pyrintö oli lopulta parempi 17 pisteen erolla 88–71 (49–25).
Pyrintö otti pelin haltuunsa heti ensimmäisellä puoliskolla. Bisons pysyi iskuetäisyydellä ensimmäisen erän loppuhetkille asti, mutta Pyrintö onnistui jakson viimeisellä minuutilla säkittämään kahdeksan pistettä ja karkaamaan 14 pisteen päähän. Toinen neljännes ei tuonut helpotusta. Niinpä väsyneesti ja keskittymishäiriöisesti pelannut vierasjoukkue joutui lähtemään toiselle puoliskolle 24 pisteen takaa-ajoasemasta.
Toisella puoliskolla Bisonsin peli parani varsinkin Eero Aaltosen (10/4/1/1r) tahtokorien johdattamana ja loimaalaiset pääsivät parhaimmillaan kymmenen pisteen päähän. Ero pieneni ja Bisons voitti toisen puoliskon. Valitettavasti Pyrinnön johto oli kuitenkin liian suuri ja pisteet jäivät Tampereelle.
Mieluisamman lopputuloksen takaamiseksi Bisonsin olisi pitänyt pystyä määräämään pelin tahti. Nyt Pyrintö kontrolloi tempoa. Koska Bisons tyytyi Pyrinnön tahtiin, hallitsivat isännät elintärkeää levypallopeliä. Kun vielä heitot kolisivat rautoihin, olivat ainekset ensimmäiselle liigatappiolle katettu.
Biisoneita vaivasi selvästi väsymys. Se ilmeni höntsäilynä ja huonoina ratkaisuina kentällä. Greg Gibson ei kuitenkaan halunnut piiloutua sen taakse.
– Pyrintö dominoi ottelua, emmekä pystyneet haastamaan heitä. Pääsimme mukaan vasta lopussa, mutta ottelun alussa emme olleet tarpeeksi teräviä Pyrinnön kaltaista joukkuetta vastaan. Tappiolle ei ole tekosyitä, Gibson harmitteli ottelun jälkeen.

Tampereelle kannustamaan saapuneet Bisons-fanit säilyttivät suosikkijoukkueensa tappiosta huolimatta hyväntuulisuutensa. Kuva: Tiina Naula
Tampereelle kannustamaan saapuneet Bisons-fanit säilyttivät suosikkijoukkueensa tappiosta huolimatta hyväntuulisuutensa. Edessä Bisonsille peukuttavat Mikko Varjokorpi ja Jyrki Veini. Kuva: Tiina Naula

Jesse Kojo