Bisons myi Turun pelinsä loppuun

0

KORIPALLO Loimaalaisen koripallojoukkueen Bisonsin joulukuussa Turussa pelaama VTB-liigan ottelu myytiin nopeasti loppuun. Bisons luovutti ottelun lipputulot junioriurheilun hyväksi.
Bisons pelaa Turun HK Areenassa 7. joulukuuta Pietarin Zenitiä vastaan. Otteluun tilattiin kahden vuorokauden aikana 8 560 pääsylippua, ja peli on nyt käytännössä loppuunmyyty.
Bisonsin uudet pääyhteistyökumppanit Silja Line ja Matkapojat kattavat ottelusta syntyvät kustannukset. Kaikki ottelun pääsyliput vapautettiin varsinaissuomalaisten junioriseurojen myyntiin yli lajirajojen. Junioriseurat eivät maksa pääsylipuista mitään, ja ne saavat pitää itsellään koko myyntituoton. Tilauksia tuli yleisurheiluseuroista jääkiekkoseuroihin, jalkapalloseuroista uintiseuroihin ja pesäpalloseuroista koripalloseuroihin. Useilta seuroilta tuli hetkessä tieto, että tilatut liput on jo myyty ja tarvittaisiin lisää. Lipunmyynti jouduttiin kuitenkin lopettamaan 8 560 lipun kohdalla.
Bisonsin taustavaikuttaja Aleksi Valavuori on syntyneestä tilanteesta varsin onnellinen.
– Konsepti löi läpi jopa kovempaa kuin uskoimme. Tuntuu, että löysimme vihdoin viisasten kiven huippu-urheilun, junioriurheilun, katsomokulttuurin ja urheilusponsoroinnin välille. Palaute seuroilta ja yritysjohdoilta on ollut todella upeaa, Valavuori kommentoi.
Valavuori lupaa jatkoa konseptille.
– Tulemme varmasti jatkamaan konseptin toteuttamista myös muissa peleissämme. Keskustelut ovat jo hyvällä mallilla muun muassa pääkaupunkiseudulla pelattavien otteluidemme kanssa.
Turun peliin on myynnissä enää vip-lippuja. Bisons tiedotti lisäksi, että loimaalaisille kannattajille on varattu omat lippunsa.
HK Areenan koko kapasiteetti on yli 11 820 asiakaspaikkaa, kun mukaan lasketaan seisomapaikat, aitiot ja ravintola. Istumapaikkoja on 8 399. Bisons tutkii mahdollisuuksia laajentaa lipunmyyntiä.