Bisonsin ensimmäinen VTB-voitto lähellä

0

KORIPALLO Bisons oli todella likellä napata ensimmäisen voittonsa VTB-liigassa sunnuntaina, kun se kohtasi Unics Kazanin vieraskentällä. Ottelu päättyi lukemin 85–80, (40–42).
Bisons hallitsi ottelua käytännössä ensimmäisen puoliskon. Laadukas puolustus tuotti riistoja ja vastahyökkäyksiä. Parhaimmillaan Bisons johti jo kahdeksalla pisteellä.
Ottelu ratkesi viimeisessä erässä. Kazan sai paremman alun neljännekselle ja pääsi karkaamaan vierasjoukkueelta. Bisons nousi vielä pisteen johtoonkin pari minuuttia ennen loppua, mutta joukkuevirheet olivat täyttyneet. Unics pääsi repimään viimeisen eron vapaaheittoviivalta.
Bisonsin kiertue jatkuu keskiviikkona Krasnojarskin kaupungissa paikallista Eniseytä vastaan. Kyseinen miljoonakaupunki sijaitsee Itä-Siperiassa noin 5 000 kilometrin päässä Helsingistä. Moskovaankin matkaa kertyy yli 4 000 kilometriä. Aikaeron vuoksi keskiviikon ottelu alkaa jo kello 14 Suomen aikaa.
Enisey on pelannut Biisonien tapaan kaksi ottelua tämän kauden VTB:ssä. Tuloksetkin ovat samansuuntaiset – kaksi vierastappiota. Eniseyllä ei ole yhtä valovoimaisia pelimiehiä kuin esimerkiksi Tsska:lla tai Unicsilla vaan joukkueen rungon muodostavat venäläispelurit.

Jesse Kojo