CSKA oli tyly isäntä Bisonsille

0

CSKA-Bisons 99-70 (50-28)
Bisonsin tulikaste Itä-Euroopan koripalloliigassa VTB:ssä oli juuri niin kova kuin odotettiin. Isäntäjoukkue, viisinkertainen VTB-mestari Moskovan CSKA, ei antanut Biisonilaumalle juuri mahdollisuuksia. Sarjapisteet jäivät Venäjälle 29 pisteen erolla.
Isännät ottivat pelin haltuunsa heti ottelun alussa. Bisons pystyi haastamaan CSKA:n pelureita hyvällä hyökkäyspelillä, mutta puolustuspäässä tuli takkiin. Biisonien puolustus oli vaikeuksissa moskovalaisten tarkan heittopelin kanssa, ja ensimmäisen puoliskon jälkeen ero oli venynyt 22 pisteeseen.
Toisella puoliskolla Bisonsin puolustus parani. Joukkue sai kaivattuja riistoja ja pääsi latomaan vastaiskuista nopeita koreja. Valitettavasti hyviä jaksoja seurasi usein CSKA:n terävöityminen, eikä Bisons päässyt kuromaan eroa pienemmäksi.
– Puolustuksemme oli jo paljon parempaa kuin ennen. Hävisimme CSKA:lle vähemmän kuin Panathinaikos viime sunnuntaina, valmentaja Greg Gibson muistutti.
– Tämä oli ihan hyvä alku kaudelle – teimme asioita hyvin ja huonosti. Peli antoi luottamusta tulevaan, ja sitä voi käyttää opetusvälineenä.
Matti Nuutinen (15/6/2r) oli jälleen tulessa. Tästä kaudesta saattaakin tulla hänelle lopullinen läpimurto kansainvälisille kentille. Hänen lisäkseen Travis Nelson (18/4/1t) osoitti olevansa oikealla sarjatasolla. Ajoittain Bisonsin hyökkäystehot nojasivat täysin Nelsonin hyppyheittoihin.
Heidän lisäkseen Antto Nikkarinen (5/4/2), Aaron Johnson (10/2/6/3r) ja Ian Hummer (11/7) taistelivat kelpo iltapuhteen. Vierasjoukkueesta viisi pelaajaa pääsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen ja lähes kaikki pisteille. Tehokkaimpia olivat Sonny Weems (15/4) ja Aaron Jackson (13/9/3/3r).
Bisonsin VTB-taival jatkuu sunnuntaina Kazanissa, 800 kilometriä itään Moskovasta.

Jesse Kojo