Hurrikaanille piste tuliaisena Raisiosta

0

LENTOPALLO Loimu–Hurrikaani 3–2 (25–17, 25–13, 19–25, 16–25, 16–14).

Hurrikaanin Jesse Mäntylä seuraa miten joukkuekaveri Eemeli Koukin lyönti onnistuu. Loimun Joe Klein ja Spencer Rowe yrittävät torjua. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin Jesse Mäntylä seuraa miten joukkuekaveri Eemeli Koukin lyönti onnistuu. Loimun Joe Klein ja Spencer Rowe yrittävät torjua. Kuva: Juuso Riponiemi

Kotijoukkue Raision Loimu oli saanut reilun puolentoista viikon ajan hioa kuvioitaan ja ajaa sisään maajoukkuehakkuri Urpo Sivulaa. Hurrikaani puolestaan oli käynyt sunnuntaina hakemassa kaksi pistettä nihkeällä esityksellä Joensuusta. Lähtökohdat otteluun olivat siis isännillä paremmat. Ja se näkyi kahdessa ensimmäisessä erässä. Loimu otti ohjat avauserän puolivälissä ja lasketteli teknisen aikalisän jälkeen tilanteesta 14–13 erävoittoon saakka. Erän kolme viimeistä pistettä syötti puhtailla ässäsyötöillä pari viikkoa joukkueen mukana ollut Sivula (22 pistettä, 3 ässää, 2 torjuntaa).
Toinen erä meni heti alusta saakka Loimun tahdissa. Kotijoukkueelta onnistui kaikki. Hurrikaani puolestaan tuhri tilanteet lyömällä joko isäntien torjuntaan tai tekemällä omia hyökkäysvirheitä. Myöskään torjuntapelissä ei ollut raivoa ja halua tarpeeksi. Edellisessä pelissä Joensuussa pimennossa pelannut Eemeli Kouki oli Kerttulassa vielä tässä vaiheessa vaikeuksissa. Yhteispeli Kalle Määtän kanssa ei ottanut onnistuakseen vaan Kouki turhautui ja samalla hajosi miehen ehdoton vahvuus, eli vastaanottopeli. Ville Kakko huomasi tämän ja vaihtoi toisen erän puolivälissä Koukin tilalle hetkeksi Tapio Toiviaisen.

PITKÄLLÄ ERÄTAUOLLA Hurrikaanin pukukopissa käytiin kahden ensimmäisen erän surkeutta läpi ja Kakko vaati lisää johtajuutta ja vastuunkantoa. Se tehosi, sillä kolmas ja neljäs erä olivat kuin peilikuva ensimmäisestä ja toisesta erästä. Nyt vuorostaan Loimu sekoili. Henri Tuomi aloitti tavaramerkiksi tulleen vaihtoruletin, jonka aikana kotijoukkue vaihtoi pariin kertaan passaria ja joutuipa myös Sivula vaihtopenkin puolelle. Näistä ei ollut herättämään kipsissä ollutta kotijoukkuetta vaan neljän erän jälkeen oltiin tasatilanteessa.
Tomi Rumpusen syöttövuoro alkoi Loimun ollessa 5–8 tappiolla. Kun vanhemman Rumpusen syöttöputki loppui, tilanne oli enää 8–9. Rumpusen syöttövuorolla Hurrikaani ei saanut vastaanotossa palloa kunnolla Määtälle vaan hyökkäykset jouduttiin rakentamaan helpoilla ratkaisuilla ja Loimu onnistui lukemaan ne tehokkaasti. Aivan viidennen erän lopussa Hurrikaani käväisi pikaisesti 13–12-johdossa, mutta tämän jälkeen onnistui vain Loimu. Toinen ottelupallo toi ratkaisun, kun kapteeni Ossi Rumpunen laittoi pallon ässällä kenttään ja Kerttulassa huokaistiin helpotuksesta.
– Me jatkoimme Raisiossa kaksi ensimmäistä erää samaa kävelyä kuin Joensuussa kaikki viisi erää. Nyt sillä erotuksella, että Loimu osasi lopulta hyödyntää meidän virheemme paremmin. Hyvää pelissä oli nousu pitkän erätauon jälkeen. Totta kai tappio harmittaa, mutta päästiin peliin mukaan ja oli meillä 8–4-johtotilanteessa omat paikkamme naulata peli, kertasi Kakko.
Kakko myös korosti, että joukkueen runko on muuttunut rajusti viime kaudesta ja joukkue on matkalla kohti parempaa.
– Työtä on tehtävä, mutta pelissämme on paljon hyviä elementtejä.

Valmentajan mielestä Aivars Petrusevicsin vastaanotto on ollut alkukauden hyvällä mallilla ja syöttöpeli on kauttaaltaan kulkenut paremmin kuin viime kaudella. Hurrikaanista parhaana paikallisottelussa palkittiin Matti Oivanen (11 pistettä, 3 ässää, 3 torjuntaa).
Kakko ja kumppanit ovat seuraavan kerran taistelemassa sarjapisteistä ensi keskiviikkona Vantaan Korsossa, jossa vastaan asettuu liigan alkukauden yllättäjä Korson Veto.

Valtteri Arra