Kuinka näyt pimeässä?

0

LOIMAA/METSÄMAA Näkyvyys pimeässä on liikenteessä elintärkeää. Hämärässä ilman heijastimia liikkuva aiheuttaa liikenteessä todellisen vaaratilanteen. Metsämaan VPK:n nuoret ja partiolippukunta Saviset kokoontuivat Metsämaan paloasemalle harjoittelemaan pimeässä toimimista.

Metsämaan VPK:n varapäällikkö Jussi Tuominen kertoi lapsille palokunnan tehtävistä. Kuva: Marianne Rovio
Metsämaan VPK:n varapäällikkö Jussi Tuominen kertoi lapsille palokunnan tehtävistä. Kuva: Marianne Rovio

– Tästä aiheesta ei puhuta koskaan liikaa. Nyt lapset pääsevät näkemään miltä autoilijan silmin näyttää, kun heijastimia ei käytetä. Varsinkin syksyllä pimeiden alkaessa on tärkeää ottaa tämä asia puheeksi. Vaikka vaatteissa olisi mukana heijasteita, niin myös kiinnitettävät heijastimet olisi tärkeä liittää vaatteisiin, Loimaan Savisten laumanjohtaja Miikka Ristimäki muistutti.

Marianne Rovio

 

Lue lisää 28.10.2014 lehdestä