Lahti haki yllätysvoiton

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–Namika Lahti 75–82 (37–37).

Bisonsin Travis Nelson ja Antto Nikkarinen puolustavat, mutta Namika Lahden hyvin pelannut Ryan Wright on tekemässä koria. Kuva: Eveliina Toivola
Bisonsin Travis Nelson ja Antto Nikkarinen puolustavat, mutta Namika Lahden hyvin pelannut Ryan Wright on tekemässä koria. Kuva: Eveliina Toivola

Namika Lahti onnistui ryöstämään kaksi sarjapistettä Biisonien kotilaitumelta keskiviikkona. Tappio oli Bisonsin toinen tämän kauden Korisliigassa.
Ottelu pysyi tasaisena aina viimeiseen erään asti. Roope Ahonen (18/2/2) onnistui viemään isännät kahdella perättäisellä onnistumisella seitsemän pisteen johtoon, kun peliaikaa oli enää kolme ja puoli minuuttia. Lahti ei luovuttanut vaan päinvastoin sisuuntui takaa-ajajan roolista. Se repäisi 9–0-jakson ja nousi kahdessa minuutissa kahden pisteen johtoon. Cameron Bennermanin (20/8/2/1t) kolmonen 15 sekuntia ennen loppua kasvatti vieraiden johdon jo viiteen ja käytännössä sinetöi sarjapisteet lahtelaisille.
Bisonsilla oli suuria ongelmia kummassakin kenttäpäädyssä. Puolustuksessa joukkueelta puuttui kurinalaisuus, mikä heijastui hyökkäyspäähän itsekkäinä ratkaisuina eivätkä heitotkaan uponneet.
– Puolustuksessa pelaajat tekivät mitä halusivat, eivätkä mitä minä haluan, Greg Gibson moitti.
– Emme ole järin hyviä tällä hetkellä. Meillä on paljon isoja egoja. Jotkut pelaajat luulevat, ja joukkueemme luulee, olevansa parempia kuin ovat. Tämä liiga on hiton hyvätasoinen – emme voi vain astella saliin ja olettaa voittavamme. Saimme mitä ansaitsimme. Toivottavasti tämä on meille opiksi, mutta ehdottomasti parempi joukkue voitti, päävalmentaja jatkoi ryöpytystään.

BISONSILLA ON harvinainen viikon mittainen tauko ottelutapahtumista. Tauon se käyttää varmasti harjoitteluun ja joukkuehengen uudelleenherättelyyn.
Biisonien seuraava peli on ensi torstaina Kotkassa sarjajohtaja KTP-Basketia vastaan. Ennen Biisonien kohtaamista Kotkan on pelattava yksi ottelu Katajaa vastaan.
Vaikka KTP keikkuukin tällä hetkellä sarjan korkeimmalla pallilla, ei kyseessä ole mikään mahdoton vastus. Korisliiga on tällä hetkellä todella tasainen sarja ja kuka tahansa voi haastaa kenet vain. Siitä on osoituksena, että samaan aikaan, kun Bisons kärsi tappion Lahdelle, hävisi KTP Lapuan Korikobrille.
Myös KTP:n joukkue on kokenut suuria muutoksia verrattuna viime kauteen, esimerkiksi kaikki jenkkipelurit pantiin vaihtoon. Nykyvahvistuksista tutuin lienee LaMonte Ulmer, joka pelasi Bisonsin toisena mestaruuskautena 2012–2013 Tampereen Pyrinnön riveissä. KTP:n suomalaispelaajat ovatkin sitten tutumpia suurelle yleisölle. Michael Pounds kantaa edelleen Kotkan kapteenin natsoja ja takamiehen tontilla häntä avustaa Joonas Lehtoranta. Timo Heinonen ja Jukka Matinen vastaavat edelleen pitkien laiturien rooleista.

Jesse Kojo