Lapista lumoutuneet etsivät kaltaisiaan

0

 LOIMAA/NIINIJOKI Wanhassa Kanalassa virittäydyttiin Lapin tunnelmiin viime viikonloppuna. Tunnelmiin heittäydyttiin Lapista lumoutuneiden matkailijoiden ja aitojen lappilaisten innoittamana. Tarkoituksena oli kerätä yhteen ihmisiä, joita yhdistää rakkaus Lappiin.
– Ajatuksena on saattaa Loimaan seudun ja lähialueiden Lapinpuremat yhteen ja palata tarinoiden, valokuvien, taiteen, musiikin, elämysten ja makujen kautta Lapin tunnelmiin. Luonnollisesti tämä helpottaa myös ikuista kaipuuta Lappia kohtaan. Moni kokee kaipuuta täällä tuhannen kilometrin päässä etelässä, Jaana Pirttisalo-Mäkelä sanoi.

Marjatta Levomäki, Pipsa Anttila ja Jaana Pirttisalo-Mäkelä tunnustavat olevansa Lapin lumoissa. Kaikki Lappiin liittyvä kiehtoo, ja he haluavat jakaa kokemuksensa samanhenkisten kanssa. Kuva: Marianne Rovio
Marjatta Levomäki, Pipsa Anttila ja Jaana Pirttisalo-Mäkelä tunnustavat olevansa Lapin lumoissa. Kaikki Lappiin liittyvä kiehtoo, ja he haluavat jakaa kokemuksensa samanhenkisten kanssa. Kuva: Marianne Rovio

Loimaan Seudun Lapinpuremat on olemassa vasta sosiaalisessa mediassa. Facebook-ryhmästä alkunsa saanut Lapista lumoutuneiden ryhmä pyrkii muodostamaan yhdistyksen. Yhdistys on tarkoitettu paikallisille Lapista innostuneille.
– Kymmeniä ihmisiä kiinnostui tapahtuman aikana yhdistystoiminnasta, ja uskomme saavamme yhdistyksen pystyyn jo muutaman kuukauden päästä, Pirttisalo-Mäkelä sanoi.

Marianne Rovio

 

Lue lisää 30.10.2014 lehdestä