Talvinopeudet voimaan

0

LIIKENNE Talven ja pimeänajan vuoksi lasketaan jälleen maanteiden nopeusrajoituksia.
Näin halutaan vähentää onnettomuusriskiä. Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa nopeusrajoitukset alennetaan 29.–30.10. Kevään 2015 kesänopeuksiin siirtymisestä päätetään erikseen Liikenneviraston ensi vuoden alussa antamalla ohjeella.
Moottoriteillä korkein sallittu talvinopeus on 100 km/h ja pääosalla muita maanteitä 80 km/h. Sadan kilometrin nopeusrajoitus säilyy myös osalla maanteistä, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella.
Moottoritiejaksolla, jolla on sään ja kelin mukaan muuttuva nopeusrajoitus on marraskuun alusta helmikuun loppuun korkein sallittu nopeusrajoitus 100 km/h, mutta maaliskuun alusta voidaan valoisaan aikaan ja hyvissä sää- ja keliolosuhteissa käyttää 120 km/h rajoitusta.