Tappio Krasnojarskista – edessä rankka viikonloppu

0

KORIPALLO Bisons joutui palaamaan kolmen ottelun mittaiselta Venäjänkiertueeltaan lopulta tyhjin käsin, sillä Jenisei kukisti loimaalaiset keskiviikkoisessa kohtaamisessa 20 pisteellä 99–79 (49–43).
Itse ottelusta ei jäänyt kauheasti kerrottavaa. Jenisein yksinkertainen pick and roll -peli pääsi puhkomaan Bisonsin puolustusta tehokkaasti kiitos Donell Cooperin (10/6/13/2r) uskomattoman syöttöpelin. Myös isäntien kaukoheittopeli oli uomissaan. Biisonien parhaimmistoon kuuluivat Ian Hummer (17/5/3r) ja Travis Nelson (13/3/1t). Roope Ahonen (10/1/7) jakoi seitsemän korisyöttöä.
– Voittaakseen vieraissa tällä tasolla pitää pelata erinomaisesti. Nyt pelasimme keskinkertaisesti ja vastustaja erinomaisesti, Bisonsin apuvalmentaja Joonas Iisalo totesi.
Bisonsin suurimmat ongelmat olivat puolustuspäässä. Ehkä myös pitkän kiertueen rasitukset näkyivät loimaalaisten suorituksissa.
– Ongelmamme olivat puolustuspäässä, hyökkäys toimi tarpeeksi hyvällä tasolla, Joonas Iisalo arveli.
– Energiatasomme ei ollut sama kuin Kazania vastaan. Kun puolustuksemme sai onnistumisia, Jenisei pääsi kuittaamaan kovilla koreilla heti perään. Sellainen syö moraalia, hän lisäsi.
Joka tapauksessa reissusta on palauduttava nopeasti, sillä viikonlopusta on tulossa rankka loimaalaisjoukkueelle. Lauantaina kaksi viiden edellisen vuoden mestaria, Bisons ja Pyrintö, iskevät yhteen Tampereella. Bisonsilta lähtee luonnollisesti faneja paikan päälle, mutta kaikki saviseudulle jäävät voivat seurata peliä Ylen välityksellä.
Sunnuntaina koittaa kauan odotettu hetki ensimmäisen VTB-kotiottelun muodossa. Bisons isännöi valkovenäläistä Tsmoki-Minskiä klo 16 alkavassa ottelussa. Historiallinen ottelu pelataan Loimaan liikuntahallilla. Minsk on Bisonsin tapaan vielä voitoitta VTB-liigassa ja sunnuntainen kohtaaminen on joukkueen kolmas peli tällä kaudella. Luvassa on varmasti tasainen vääntö kahden voittoa janoavan ryhmän välillä.

Jesse Kojo