Hurrikaani takaisin voiton makuun

0

LENTOPALLO Hurrikaani–LiigaSärkät 3-0 (25-14, 25-22, 25-22).

Hurrikaani katkaisi perjantaina kahden ottelun tappioputken liigajumbo ja liigatulokas Kalajoen LiigaSärkkien kustannuksella. Peräti neljällä ulkomaalaispelaajalla vahvistettu sarjajumbo ei onnistunut kuin hetkittäin kiusaamaan vahvempaa kotijoukkuetta. Oikeastaan vain silloin vierasjoukkue pääsi onnistumisten makuun, kun isännillä selkä suoreni ja keskittyminen harhaili syyskaamoksessa. Lopulta kovempi rutiini ja tulivoimainen laitapelaaminen käänsivät ottelun suoraan kolmessa erässä Hurrikaanille.
Hurrikaanista yksittäisiä onnistujia on vaikea nimetä, mutta liberona pelannut Kasimir Vuorinen palkittiin joukkueen parhaana. Vuorinen sai tietää pelipäivän aamuna, että pääsee tuuraamaan keskiviikkona Korsossa lievästi polvea loukannutta Jesse Mäntylää. Vuorisen menestyksekkään lentopalloperheen tuorein painos pelasi kuin vanha konkari. Vasta 19-vuotias Vuorinen sai yllättävän vähän aloitussyöttöjä, mutta senkin edestä mies puolusti jatkopalloja uudelleen pelattavaksi. Jankon kasvatti muodosti yhdessä Eemeli Koukin kanssa takakentällä tiiviin kaksikon, joka onnistui puolustuspelaamisessa mallikkaasti.
– En hirveästi jännittänyt ja yritin keskittyä vain omaan rooliin. Pelasimme kaikkiaan huomattavasti paremmin kuin Korsossa ja tahtotila oli jo hyvää, Vuorinen kommentoi.

Kalajoen lentopalloylpeys on pahasti keskenkuntoinen ja joukkuepelaaminen huomattavasti Hurrikaania perässä. Tämä osittain johtuu siitä, että Shailen Ramdoon valmennuskaudella joukkueen pelaajaliikenne on ollut melkoisen vilkasta. Vasta reilun viikon on LiigaSärkissä pelannut puolalaispassari Maciel Kusaj ja hakkuri Bruno Ribeiro. Kusaj oli pettymys, eikä brassihakkurikaan mikään ihmemies ole. Silti kaikista eniten vaikeuksissa oli yhdysvaltalais-yleispelaaja Srdjan Nadazdinilla, jonka onnistumisprosentti hyökkäyksen osalta oli vain 9%.
– Meillä eivät ulkomaalaiset noudattaneet yhteistä pelitaktiikkaa vaan alkoivat sooloilemaan. Vaadin heiltä paljon enemmän. Meidän paras oli passari Jussi Mäkinen, joka pelasi kuten sovittiin, ripitti joukkuettaan kertaalleen Suomen mestaruuden Team Lakkapään kanssa voittanut Ramdoo.
Hurrikaani-leirissä voitiin pelin jälkeen huokaista helpotuksesta. Kovat paineet ja hiukan aneeminen alkukausi oli saanut joukkueen pelin osittain takalukkoon. Voitto auttoi apinan putoamisesta selästä.
– Voitto oli se, mikä merkitsee eniten. Pelasimme kohtuullisen hyvin ja olen tyytyväinen, etten joutunut vaihtamaan aloitusseitsikkoa kertaakaan. Se luo tietynlaista rauhallisuutta peliimme, Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko totesi.
Kakon ja joukkueen seuraava todellinen testi on tulevana keskiviikkona, kun Challenge cupissa vastaan asettuu turkkilainen Galatasaray. Ensimmäinen osaottelu pelataan Loimaalla ja toinen parin viikon päästä Istanbulissa.

Valtteri Arra