Hurrikaani voitti Iskun

0

LENTOPALLO Isku–Hurrikaani 2–3 (22–25, 17–25, 25–22, 25–21, 10–15). Myöhään torstai-iltana Istanbulista Challenge cupin vierasmatkan jälkeen kotiutunut Hurrikaani matkasi viikon päätteeksi Tampereelle paikallisen Iskun vieraaksi.
Sarjataulukko olisi antanut olettaa, että vieraat ottavat nopeasti 3–0 voiton ja kolme sarjapistettä. Pyynikki ei kuitenkaan koskaan ole ollut Hurrikaanille erityisen viihtyisä ja voitokas areena. Eikä sunnuntainen ollut nytkään mikään poikkeus.
Kahden ensimmäisen erän jälkeen Hurrikaani johti selvästi 2–0. Pitkä erätauko toi voimasuhteisiin kuitenkin muutoksen, ja Iskun kapteeni Tuomas Tihinen heräsi taistelemaan kotijoukkueen puolesta lähes yksin. Iskun kapteenin vire oli hurjinta neljännessä erässä, jossa iki-iskulaiselle Tihiselle merkattiin käsittämättömät 13 pistettä, joista kolme tuli ässäsyötöllä ja kaksi torjunnalla.
Kun jo kolmas erä meni Iskulle, oli neljännen erän jälkeen tilanne 2–2 ja ottelun voittajaa lähdettiin hakemaan viidennestä erästä. totuttuun tapaan ottelun tuomaristokin joutui rauhoittelemaan varoitusten muodossa molempia joukkueita. Hurrikaania ojennettiin kolmella keltaisella kortilla, ja Aivars Petrusevicsille näytettiin kertaalleen punaista korttia.
Viidennessä erässä Vladimir Cedic (28 pistettä, 1 ässä, 3 torjuntaa, hyökkäysprosentti 51) ja Petrusevics (16 pistettä ja hyökkäysprosentti 52) tehtailivat Hurrikaanille yhteensä seitsemän pistettä muun joukkueen säestäessä vaadittaessa. Kokonaisuudessaan viidennen erän ratkaisu oli vierasjoukkueen tehokkaampi hyökkääminen. Iskulla puolestaan ratkaiseva erä oli tilastojen valossa heikoin. Myös pelätty Tihinen jäi teholukemassa miinukselle, ja kenestäkään muustakaan ei ollut vierasjoukkueen kiusaajaksi, joten kaksi pistettä matkasi Loimaalle.

Valtteri Arra