Hurrikaanille voitto trillerissä

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Leka Volley, Kuopio 3–2 (21–25, 25–23, 23–25, 27–25, 15–11).

Hurrikaanin Eemeli Kouki, Tuomas Koppanen, Aivars Petrusevics, Vladimir Cedic, Kalle Määttä ja Jesse Mäntylä iloitsevat onnistuneesta suorituksesta. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin Eemeli Kouki, Tuomas Koppanen, Aivars Petrusevics, Vladimir Cedic, Kalle Määttä ja Jesse Mäntylä iloitsevat onnistuneesta suorituksesta. Kuva: Juuso Riponiemi

Mestaruusliigan yllättäjä ja sarjassa kolmantena majaileva Leka Volley Kuopiosta saapui lauantaina Loimaalle. Samalla Liikuntahalliin debyytin Lekan pelipaidassa teki neljä kautta Hurrikaanissa passannut Petteri Penttinen. Myös maajoukkueen keskipelaaja Jukka Lehtonen oli jo rivissä, vaikka sopimus Lekan kanssa solmittiinkin vasta viime keskiviikkona.
Yli kahden tunnin ja viiden erän jälkeen kotijoukkue sai onnitella itseään voitosta ja kahdesta sarjapisteestä. Voitto olisi voinut tulla helpommallakin tavalla, mutta kolmannen erän totaalinen sössiminen kotijoukkueen johtaessa jo 22–17 olisi saattanut kääntää pelin lopullisesti vierasjoukkueelle. Neljännessä erässä taas Lekan johtaessa 17–13 näytti ottelu menevän kuopiolaisille neljässä erässä. Mutta, edes erän lopun yksi ottelupallo ei riittänyt vaan jatkopalloilla Hurrikaanin onnistui venyttää ottelun ratkaisu viidenteen erään.
Hurrikaanin voitto viimeisessä erässä tuli sekin vaikeimman kautta. Vieraat johtivat jo 7–3, mutta pikku hiljaa kotijoukkue sai pelihuumorin päälle ja varsinkin torjuntapelaaminen tiivistyi ratkaisevasti.
– Välillä meinasi tulla sydänkohtaus. Sen verran tunteet heittelivät laidasta laitaan. Kyllähän se oli aika reipasta peliä. Molemmat taistelivat tosissaan, ja pelissä nähtiin paljon pitkiä palloralleja. Yleisö varmasti tykkäsi, lopulta kahteen pisteeseen tyytyväinen Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko lasketteli.

VAIKKA KESKIVIIKON euro-peli oli todella kovatasoinen, näytti Hurrikaani taitonsa myös lauantaina. Joukkueen sydän oli Vladimir Cedic, joka kirjautti 31 pistettä. Cedicin verkon toisella puolella ollut virkaveli Mart Tiisaar jäi 24 pisteeseen, eikä pystynyt viidennessä erässä niin koviin suorituksiin kuin kotijoukkueen parhaana palkittu serbipelaaja.
– Olisi ollut kiva voittaa täällä. Mutta teimme erien lopuissa liikaa virheitä, ja kaveri oli sillä hetkellä terävämpi, ensimmäistä kauttaan päävalmentajana oleva Lauri Hakala kertasi.
Pistepörssin ykkönen Tiisaar kehui suomalaisen lentopallon tasoa ja tasaisuutta.
– Taas oli kova ja tasainen peli. Itse voisin pelata paremminkin, tulee vielä liikaa virheitä, sympaattinen ja vaatimaton virolaishakkuri totesi.
Hurrikaani saa nyt viikon verran harjoitella ahkerasti, koska seuraava peli on vasta tulevana lauantaina Loimaalla. Silloin parketille astelee Kokkolan Tiikerit.

Valtteri Arra