Hurrikaanin taistelu hyytyi viidennessä erässä

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Galatasaray-FXTCR Istanbul 2–3 (22–25, 25–20, 25–22, 20–25, 9–15).

Hurrikaanin passari Kalle Määttä (5) pelasi ovelasti ja monipuolisesti. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin passari Kalle Määttä (5) pelasi ovelasti ja monipuolisesti. Kuva: Juuso Riponiemi

Loimaalle asteli keskiviikkona Liikuntahallin parketille Challenge cupin otteluun yksi legendaarisia eurooppalaisia seurajoukkueita, kun turkkilainen Galatasaray saapui ensimmäiseen osaotteluun Hurrikaanin vieraaksi. Galatasarayn ennakkoon vaarallisimmat pelaajat olivat hakkuri Filip Rejlek ja yleispelaajat Samuele Tuia sekä Kamil Baranek. Kolmikosta vain Baranek oli maineensa veroinen. Tshekille kirjattiin 22 pistettä, kun maanmies Rejlek hyytyi lähes totaalisesti Hurrikaanin torjunnan edessä. Kaikkiaan kymmenen kertaa kotijoukkue torjui pelätyn lähes kaksimetrisen hakkurin.
– Meillä oli hyvä torjuntapeli ja saimme juuri Rejlekin kuriin torjuntapelin ansiosta. Siihen totta kai pitää olla tyytyväinen. Muutenkin peräti 18 torjuntapistettä Galatasarayn kaltaista joukkuetta vastaan on kova lukema. Asenne oli kunnossa ja pelasimme rohkeasti, kuten toivoinkin. Vaikka tuli tappio, en todellakaan ole pettynyt. Päinvastoin, oli kauden paras peli ja toivottavasti saimme nyt koneen kunnolla käyntiin, valmentaja Ville Kakko kommentoi viiden erän taistelun jälkeen.
Kotijoukkuetta voikin aivan syystä onnitella hyvästä vastuksesta. Vladimir Cedic osoitti pystyvänsä pelaamaan kovalla tasolla (25pist. hyök% 56) Galatasarayn kaltaisia jättiläisiä vastaan. Cedic saa olla kiitollinen Kalle Määtälle, jonka pelaaminen oli ovelaa ja monipuolista. Määtän hyvyydeksi voi laskea koko joukkueen hyökkäysprosentin, joka oli tasan 50. Pitää muistaa, että vastustajalla oli kaikki keskipelaajat pidempiä kuin yksikään Hurrikaani-pelaaja.

Hurrikaanilla oli jopa mahdollisuudet viedä koko ottelu ja aiheuttaa todellinen yllätys. Erien aluissa oli kuitenkin kotijoukkueella lieviä vaikeuksia saada peli kulkemaan. Jokaisessa erässä Galatasaray johti useammalla pisteellä. Ja johtotilanteessa he onnistuivat pitämään oman pelitasonsa tarpeeksi korkealla tasolla. Pitkälti Baranekin ratkaisujen ansiosta.
– Heillä laitapelaajat onnistuivat meidän kolmen miehen torjuntaamme vastaan lyömään väkisin pisteitä. Siinä me annoimme liikaa tasoitusta. Muuten meillä onnistui laitapelaajiltakin kaikki hyvin, kiitteli Kakko.
Varsinkin Aivars Petrusevics viihtyi kansainvälisessä tunnelmassa. Latvialainen nakutti 22 pistettä ja onnistui nyt torjuntapelissäkin 4 torjunnan verran.
– Hurrikaani pelasi inhottavasti. He puolustivat lähes mahdottomia palloja peliin ja tulivat aina takaa–ajotilanteessa rinnalle. Jouduimme tekemään hirvittävän määrän töitä yhden pisteen eteen, Ranskan maajoukkuemies Samuele Tuia jakoi kiitosta kotijoukkueelle.
Tappio viidennessä erässä tietää sitä, että Hurrikaanin on kahden viikon päästä Istanbulissa voitettava varsinainen ottelu. Jos voitto tulee viidennessä erässä, pelataan vielä ns. kultainen erä 15 pisteeseen ja sen erän voittaja etenee jatkoon. 3–0 tai 3–1 -voitto vie Hurrikaanin automaattisesti jatkoon. Galatasaraylle riittää jatkopaikkaan mikä tahansa tulos.

Valtteri Arra