Karhu kaatoi Bisonsin

0

KORIPALLO Yksi Korisliigan tämän kauden mestarisuosikeista, Kauhajoen Karhu, isännöi Bisonsia keskiviikkona. Karhu osoittautui ennakoidun tylyksi isännäksi, kun se kellisti Bisonsin kuuden pisteen erolla lukemin 97–91 (44–42).
Ottelu noudatteli aiemmista Korisliiga-otteluista tuttua kaavaa – ratkaisua saatiin odottaa aina viimeisille sekunneille asti. Karhu pääsi toki pari kertaa kolmannessa ja neljännessä erässä karkaamaan kymmenen pisteen johtoon, mutta sitkeä vierasjoukkue tuli joka kerta mukaan. Kun peliä oli enää muutamia kymmeniä sekunteja jäljellä, Bisons kipusi kolmen pisteen päähän Aaron Johnsonin (19/3/4/1r) kuudella perättäisellä pisteellä.
Koko illan loistavasti pelannut Antti Kanervo (25/3/1) hieroi suolaa loimaalaisten haavoihin vapaaheittoviivalta: molemmat heitot sisään, ja ero kasvoi viiteen pisteeseen 14 sekuntia ennen loppua. Viimeisen seitsemän sekunnin aikana nähtiin vielä kolme koria, mutta niillä ei ollut enää vaikutusta pelin lopputulokseen. Sarjapisteet jäivät Kauhajoelle.
– Karhu onnistui peleissään, me emme. Puolustuksellisesti olemme olleet epätasaisia läpi kauden ja se näkyi tänäänkin. Annoimme Karhun pelata vahvuuksillaan, Bisonsin valmentaja Greg Gibson harmitteli.
Ottelu oli äärimmäisen nopeatempoinen ja viihdyttävä.
– Olin hieman yllättynyt, että Karhu juoksi kenttää koko pelin. Nopeatempoinen peli upposi yleisöön.
Bisonsin kovin pistenikkari oli Ian Hummer (20/6/3/1r/1t). Kauhajokisista parhaiten sukkaa kulutti Kanervo.
Biisonien urakka lakeuksilla jatkuu heti tänään, sillä se kohtaa Lapuan Korikobrat. Lapualla on totuttu näkemään kaikilla kausilla yksi ylivoimainen yhdysvaltalaisvahvistus, ja niin on tänäkin vuonna. Kobrien ykköstykki on Paul Carter. Hän on viimeistellyt jokaisessa ottelussaan kaksinumeroisen pistesaaliin, huippulukemana Kouvoja vastaan upotetut 32 pinnaa. Carter johtaa liigaa levypalloissa (13,1 per peli) ja kokonaistehossa (25,6).

Jesse Kojo