Lauantaina koittaa Punainen lokakuu

0

KORIPALLO Punainen lokakuu tunnetaan Suomessa paremmin lokakuun vallankumouksena. Historiaa tuntevat tietävät, että lokakuun vallankumouksessa valta riistettiin Venäjän väliaikaiselta hallitukselta ja siirrettiin Leninin johtamalle bolsevikkipuolueelle. Voisi sanoa, että Neuvostoliiton alkutahdit lyötiin juuri lokakuun vallankumouksessa. Ja nyt Punainen lokakuu saapuu Loimaalle.
Isänmaanpuolustajat voivat rauhoittua, sillä kyseessä ei ole vallankumous vaan VTB-liigan kotiottelu, kun Bisons pelaa lauantaina volgogradilaista Krasnyi Oktjabria (suom. punainen lokakuu) vastaan.
Oktjabr on voittanut kuudesta VTB-ottelustaan vasta kaksi. Ainoat joukkueet, jotka volgogradilaisten käsittelyssä ovat kaatuneet, ovat VEF (75–76) ja Nymburk (71–74). Kuten lukemistakin näkee, eivät nuokaan mitään ylivoimaisia voittoja olleet. Biisoneilla onkin täydet mahdollisuudet napata toinen VTB-voittonsa. Jos Bisons pelaa samanlaisella intensiteetillä kuin Himkiä vastaan, on voitto lähellä.
Ottelussa on kyse myös kunniasta. Ennen kautta pidetyssä seurakokouksessa Krasnyi Oktjabrin presidentti nyysi Marko Toivolan solmion luvaten palauttaa sen, jos Bisons onnistuu voittamaan. Eiköhän ole korkea aika palauttaa kravatti tutulle maaperälle?

Jesse Kojo