Nymburk Bisonsia vahvempi

0

KORIPALLO Bisons-Nymburk 85–93 (48–42).

Bisonsin Matti Nuutinen ja Nymburkin Christian Burns taistelevat levypallosta. Bisonsin Ian Hummer (34) ja uusi pelaaja Anthony Hilliard (5) seuraavat miten kamppailussa käy. Kuva: Eveliina Toivola
Bisonsin Matti Nuutinen ja Nymburkin Christian Burns taistelevat levypallosta. Bisonsin Ian Hummer (34) ja uusi pelaaja Anthony Hilliard (5) seuraavat miten kamppailussa käy. Kuva: Eveliina Toivola

Biisonien isänpäivä jäi ilman kruunua, kun tsekkiläinen Nymburk kävi Loimaalla kaappaamassa vierasvoiton. Halvalla Bisons ei nahkaansa myynyt ja lopulliseksi eroksi tuli vain kahdeksan pistettä.
Bisons hallitsi ottelutapahtumia valtaosan ajasta. Ensimmäisellä puoliskolla se pääsi jo 10 pisteen johtoon hyvän intensiteettinsä ansiosta. Puoliajalla eroa oli kotijoukkueen hyväksi vielä kuusi pistettä.
Toisella puoliskolla Nymburk pääsi mukaan peliin. Christian Burns (25/6/3/3r) nosti kovilla suorituksillaan vieraat taistelemaan voitosta. Kolmas neljännes oli tasainen, ja ratkaisu siirtyi viimeiseen jaksoon. Kummallakin oli mahdollisuus voittoon vielä erän puolessavälissä. Nymburk sai otetta ja siirtyi neljän pisteen johtoon. Bisons ei luovuttanut vaan nousi vielä pisteen päähän Roope Ahosen kolmosella. Vierasjoukkue oli kuitenkin vahvempi, ja Burnsin ja Chester Simmosin (14/3/3/1r) kovat korit johdattivat Nymburkin seitsemän pisteen karkumatkalle puolitoista minuuttia ennen loppua. Tuosta Bisons ei enää toipunut. Tsekit pääsivät vielä kasvattamaan eroa vapaaheitoilla.
– Toisella puoliskolla tapahtui stagnaatio. Hyökkäyksemme liike pysähtyi. Jos pallo liimautuu yhden pelaajan käteen, olemme vaikeuksissa, Bisonsin valmentaja Greg Gibson valitteli.

BIISONIEN KOVIN korintekijä oli Roope Ahonen 20 pisteellään. Travis Nelson (13/4/2t) ja Ian Hummer (14/12/2/1t) saivat painia tosissaan Nymburkin isojen miesten kanssa. Aaron Johnson (15/1/10/1r) pussitti hyvin ensimmäisellä puoliskolla, mutta pimennettiin toisella.
Bisonsin uusi peluri Anthony Hilliard pääsi jo kentälle, vaikka oli saapunut Suomeen vasta peliä edeltävänä päivänä.
– Olen innoissani Anthonysta. Kun hän pääsee sisään pelisysteemiimme, hänestä on meille iso apu, Gibson iloitsi.
Biisonien pelit jatkuvat tällä viikolla vieraskiertueella. Ensin on vuorossa Pohjanmaan valloitus, kun Bisons haastaa Kauhajoen Karhun keskiviikkona ja Lapuan Korikobrat heti perään torstaina. Ensi sunnuntaina on vuorossa Moskovan Himki johtajanaan Petteri Koponen.
Kauhajoki on yksi tämän hetken suurimmista mestarisuosikeista. Se on voittanut pelaamastaan kahdeksasta Korisliiga-matsista kuusi. Viimeksi kaatui Kataja isänpäivänä.
Kauhajoen kovin peluri tällä hetkellä on jenkkilaituri Gregory Mangano. Hän johtaa joukkueensa tilastoja pisteissä (ka. 16,9 per peli), levypalloissa (ka. 11,6), tehokkuudessa (20,3) ja blokeissa (2,4). Mangano on nakuttanut kahdenkymmenen pisteen tuntumaan lähes jokaisessa ottelussaan. Ainoa poikkeus oli viimeinen peli, jossa hän upotti vain viisi pistettä.

Jesse Kojo