Onko paha paikka? No joskus on, ja työkalut sen mukaiset! – katso video

0
Rouskis, sanoo iso leikkuri palomies Mikko Tammen käsissä, kun paloasemalla harjoitellaan liikenneonnettomuuksissa toimimista. Uudet opit ovat aika ajoin tarpeen, sillä tekniikka kehittyy esimerkiksi autoissa hurjaa vauhtia. Timo Karppi avustamassa. Kuva: Kati Uusitalo
Rouskis, sanoo iso leikkuri palomies Mikko Tammen käsissä, kun paloasemalla harjoitellaan liikenneonnettomuuksissa toimimista. Uudet opit ovat aika ajoin tarpeen, sillä tekniikka kehittyy esimerkiksi autoissa hurjaa vauhtia. Timo Karppi avustamassa. Kuva: Kati Uusitalo

LOIMAAN SEUTU Isot sakset leikkaavat auton peltiä ja pilareita kuin paperia. Moottori pörrää vieressä ja tuottaa voimaa myös järeisiin levittimiin, joissa on voimaa työntää edestä pois vaikka auton painon verran metallia.
Loimaan paloaseman nelosvuoro on puikoissa, menossa on koulutus auton ”paloittelusta”.
– Ajatushan on purkaa auto ihmisten ympäriltä, Liedon paloaseman paloesimies Pekka Salmi sanoo.
Nykyautot vaativat pelastajilta erityisosaamista: miten maakaasulla käyvä auto toimii onnettomuus- ja pelastustilanteissa, entä hybridi? Miten toimitaan maasturin painavan lasikaton kanssa siten, että ei vaaranneta auton sisällä olevaa potilasta tai pelastajan omaa turvallisuutta?

Kati Uusitalo

Katso videolta, miten kolariauton tuulilasi irtoaa ja miten autosta kuoritaan peltiä, jotta päästäisiin kätevästi potilaita siirtämään. 

Lue lisää 20.11.2014 lehdestä