Revanssi Lokeista – sunnuntaina vastassa Nymburk

0

KORIPALLO Bisons Loimaa-Seagulls Helsinki 87–71 (46–29).

Bisons puolusti vahvasti. Antto Nikkarinen ja Matti Nuutinen pitävät kuvassa kurissa Seagullsin Carl Lindbomia (11) ja Justin Stommesia (12). Kuva: Eveliina Toivola
Bisons puolusti vahvasti. Antto Nikkarinen ja Matti Nuutinen pitävät kuvassa kurissa Seagullsin Carl Lindbomia (11) ja Justin Stommesia (12). Kuva: Eveliina Toivola

Bisons onnistui kukistamaan helsinkiläisen Seagullsin revanssiottelussa torstaina. Loimaalaisten 16 pisteen voitto oli lähes yhtä suurilukuinen kuin helsinkiläisten Biisoneista sunnuntaina ottama.
Ottelu ratkesi Biisonien eduksi jo ensimmäisellä neljänneksellä. Bisons karkasi viiden minuutin pelin jälkeen jo 11 pisteen johtoon, ja Eero Aaltosen (9) kolmoset neljänneksen lopulla kasvattivat eron jo 16 pisteeseen (28–12). Vierasjoukkue nousi ottelun toisella puoliskolla vielä muutamaan otteeseen 12 pisteen päähän, mutta sitä lähemmäs sillä ei ollut enää asiaa.
– Jos noin paljon antaa siimaa ekassa erässä, niin siitä on aika vaikea nousta, Eero Sahlberg (7/1s) harmitteli.
Bisons jatkoi siitä, mihin se jäi Kalev/Cramo-ottelussa. Aggressiivinen ja hyvin kommunikoinut puolustusrintama eliminoi täysin Seagullsin profiilipelaajat. Helsingissä ilmiömäisesti kaaren takaa säkittänyt Carl Lindbom (7/8/2/1r/1t) jäi täysin aseettomaksi. Hän pääsi yrittämään vain kaksi kertaa, eikä osunut kummallakaan kerralla.
Biisonien heittopeli sen sijaan kulki. Tasan puolet upposi 22 kolmosen yrityksestä. Aaltosen lisäksi kaukaa osuivat Roope Ahonen (15/1/2/1t), Antto Nikkarinen (6/1/5/1r), Ville Mäkäläinen (9/4/2/1r) ja Matti Nuutinen (14/4/1/1r). Korin alla pisteitä keräsivät Ian Hummer (13/5/3/1r/1t) ja Travis Nelson (11/9/1/3t). Aaron Johnson (10/9s/2r) antoi peräti yhdeksän korisyöttöä. Vieraiden paras pistemies oli sentteri Melsahn Basabe (14/11/1t).

Bisonsin pelit jatkuvat sunnuntaina, kun loimaalaiset isännöivät tsekkiläistä Nymburkia VTB-liigan ottelussa. Nymburk on todellinen tsekkiläisen koripallon legenda, sillä se on voittanut peräti 11 perättäistä mestaruutta Tsekin liigassa viime vuosina. Viime kauden mestaruuden se vei häviämättä otteluakaan kansallisessa pääsarjassa. VTB:n ja Tsekin liigan lisäksi joukkue tahkoaa Eurocupia. Kansainvälisillä kentillä menestys ei ole ollut yhtä suvereenia kuin kansallisella tasolla. Tällä kaudella VTB:ssä Nymburk on voittanut vain kaksi pelaamastaan kuudesta ottelusta.
Päävalmentaja Greg Gibsonin mukaan koko joukkue odottaa Nymburkin kohtaamista, mutta yksi pelaaja on erityisen innoissaan. Travis Nelson pelasi viime kaudella Tsekin liigaa Nymburkin arkkivihollisessa BK JIP Pardubicessa.
– Travis on puhunut pelistä jo kauan. Hän todella haluaa voittaa heidät, Gibson jutteli.

Jesse Kojo