Seurakunta alkaa hoitaa perennoja hautausmailla

0

LOIMAAN seurakunta alkaa hoitaa kesäkukkien lisäksi myös perennoja eli monivuotisia kukkia hautausmaillaan.
Asiasta päättäneen kirkkoneuvoston mukaan sopiva hoitoaika on viisi vuotta ja se maksaa puolet nykyisestä viiden vuoden hoitosopimuksesta.
Päätökselle löytyi runsaasti perusteluja. Perennat ovat helpompia hoitaa kuin kesäkukkalajikkeet, jotka vaativat voimaperäistä lannoittamista ja säännöllistä kasvituholaisten torjuntaa. Perennat myös alkavat kasvaa heti maan sulamisen jälkeen, ja hauta on hoidetun näköinen keväästä yli kuukauden pidempään kuin kesäkukkia käytettäessä. Kesäkukkia kun voidaan keskimäärin istuttaa vasta kesäkuun 10. päivän jälkeen yöhallojen mentyä. Perennoiden kasteluun riittää yleensä luonnonsade, eivätkä ne vaadi juuri lainkaan lannoitteita ja kemiallisia torjunta-aineita.