VTB:ssä neljän pisteen tappio

0

KORIPALLO Bisons–BC Kalev/Cramo 79–83 (48–35).

Bisonsin VTB-ottelut jatkuivat lyhyen tauon jälkeen tiistaina Vantaalla. Vastaansa Bisons sai tallinnalaisen Kalev/Cramon. Virolaiset käänsivät ottelun voitokseen aivan loppuhetkillä.

Bisonsin pelaajat kiittivät ottelun jälkeen kannattajiaan, jotka loivat peliin kannustuksellaan hienon tunnelman. Kuva: Tiina Naula
Bisonsin pelaajat kiittivät ottelun jälkeen kannattajiaan, jotka loivat peliin kannustuksellaan hienon tunnelman. Kuva: Tiina Naula

Bisons hallitsi melkein koko peliä. Todella aggressiivisesti otteluun tullut Bisons piti nopeaa tempoa yllä. Kun vielä tuomarilinja salli melko fyysisen pelin, oli peli todella viihdyttävää seurattavaa. Vieraat yllättyivät Bisonin otteesta, ja puoliaikatauolla kotijohto oli 13 pisteessä.
Kolmannen neljänneksen jälkeenkin Bisons johti, mutta viimeisessä erässä alkoi Kalevin nousu. Biisonit joutui virhevaikeuksiin, ja Eero Aaltonen (0/2), Antto Nikkarinen (7/1/4) ja Travis Nelson (10/5/2) joutuivat jättämään kentän. Rolands Freimanis (15/4/1) käytti tilanteen hyväkseen ja pussitti palloa läheltä ja kaukaa. Lopulta jenkki Scott Machado (15/3/6) pääsi viimeistelemään lopullisen eron vapaaheittoviivalta.
– Kaveri sai pari kovaa heittoa sisään lopussa. Hallitsimme 35 minuuttia, mutta näin kovaa vastustajaa vastaan pitää pystyä pelaamaan koko 40 minuuttia, Ian Hummer totesi.

VAIKKA TAPPIO tulikin, ei siitä voi olla liian pahoillaan. Bisons oli pessyt kasvonsa muutaman huonon ottelun jälkeen, ja koko joukkue taisteli voiton eteen. Erityisen paljon edellisiin peleihin verrattuna paransivat Roope Ahonen (21/3/4) ja Ian Hummer (17/16/4/2r/1t).
– Kyllä mä uskon, että joka jätkä onnistui tänään, Ahonen arvioi.
– Olen todella ylpeä joukkueestamme, valmentaja Greg Gibson sanoi.
Vantaan Energia Areenalle saatiin loihdittua hieno tunnelma. Runsaslukuista fanijoukkoa väritti suurehko ryhmä virolaisia, jotka olivat matkustaneet lahden yli kannustamaan omiaan. Meteli areenalla kohosi ajoittain infernaaliseksi. Kokonaisyleisömäärä nousi 1 260:een.
Bisonsin pelit jatkuvat Korisliigassa heti torstaina. Bisons saa uuden mahdollisuuden näyttää osaamistaan helsinkiläisille, kun Seagulls saapuu Saviseudulle. Tällä kertaa joukkueen ilmeessä ei pitäisi olla moitittavaa.
– Pääsemme pelaamaan lähes back-to-back Seagullsia vastaan. Ei pitäisi olla vaikeuksia motivoida joukkuetta otteluun, Greg Gibson mietti.
– Onneksi meillä on paljon pelejä tulossa. Toivottavasti pystymme pitämään energian yllä, Hummer pohdiskeli.
Jos Bisons todella jatkaa samanlaisella intensiteetillä, on Seagulls vaikeuksissa. Lokkien ja Biisonien kohtaaminen alkaa liikuntahallissa klo 18.30.

Jesse Kojo