Aggressiivinen Bisons kukisti Namikan

0
Kuulehan Matias Ojala, mä meinaan estää elkeesi, Tuukka Kotti ajatteli tässä pysäytetyssä tilanteessa. Kuva: Eveliina Toivola
Kuulehan Matias Ojala, mä meinaan estää elkeesi, Tuukka Kotti ajatteli tässä pysäytetyssä tilanteessa. Kuva: Eveliina Toivola

KORIPALLO Bisons Loimaa–Namika Lahti 79–63 (46-29).
Bisons kukisti Namika Lahden keskiviikkoisessa Korisliiga-ottelussa. Loimaalla pelattu peli päättyi Biisonien 16 pisteen voittoon. Viimeinen VTB-voitto mukaan luettuna Bisons kasvatti voittoputkensa neljään peliin.
Bisons aloitti ottelun räjähtävällä tavalla. Venäjän kansainvälisillä kentillä karaistunut kotijoukkue oli fyysisyydessä aivan eri luokkaa vieraiden kanssa. Pallollisen aggressiivinen suojaaminen teki Namikan korinteon hankalaksi ja tuotti vastaiskuja Biisoneille. Jo ensimmäisellä neljänneksellä ero venähti 12 pisteeseen.
Kaksi seuraavaa erää ei juuri tuonut helpotusta Namikan ahdinkoon. Biisonien peli pyöri iloisesti, ja ero kasvoi. Kolmannella jaksolla kotijohto venyi jo 22 pisteeseen. Neljännellä jaksolla Namika pääsi pariin otteeseen kymmenen pisteen päähän, mutta kova alku varmisti, että Bisons pystyi pitämään eron riittävänä puolivaloillakin.

BIISONIEN lähtökohdat otteluun eivät olleet optimaaliset. Paluumatka Samarasta viivästyi vuorokaudella sumun vuoksi, ja joukkue pääsi takaisin Saviseudulle vain viisi tuntia ennen ottelun alkua.
– Oli todellinen seikkailu. Tärkeintä on, että pääsimme turvallisesti kotiin. Olen todella ylpeä joukkueestamme. Hatunnosto pelaajien mielenlujuudelle, päävalmentaja Greg Gibson naureskeli ottelun jälkeen.
Bisons heitti läpi ottelun korkealla tarkkuudella. Kolmoset upposivat peräti 64,7 prosentin osumatarkkuudella. Kaikkein tarkkakätisin oli ottelun kovin korintekijä Matti Nuutinen (22/4/3/4r). Hän missasi vain yhden pelitilanneheiton, ja sekin oli kakkonen. Kolmoset hän pussitti täydellisellä tarkkuudella.
– Biisonit pelasi loistavan matsin Venäjällä, ja ilmeisesti venäläinen heittokoulu on otettu mukaan tänne. Äärimmäisen kovia koreja, Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen kehui.
Nuutisen lisäksi hienosti onnistuivat Anthony Hilliard (16/4/2/1r), Tuukka Kotti (10/2/1/2r) ja Roope Ahonen (10/2s). Vieraiden paras pistemies oli sentteri Ryan Wright (21/8).

LAHTI-OTTELU oli Biisonien viimeinen Korisliigan kotiottelu tänä vuonna. Pelit jatkuvat kuitenkin vielä VTB-liigan merkeissä. Jo lauantaina Bisons isännöi Lokomotiv-Kubania Vantaalla pelattavassa ottelussa. Peli alkaa kello 16.
Lienee sanomattakin selvää, että Kuban on erittäin hyvä korisjoukkue. Se on VTB:ssä viidennellä sijalla, ja jollei mitään ihmeellistä tapahdu, on Kuban todennäköinen pudotuspelijoukkue. Ryhmän kirkkain tähti on laituri Derrick Brown. Miehellä on tukuittain NBA-kokemusta, sillä hän on edustanut kausilla 2009–2012 Charlotte Bobcatsia ja New York Knicksiä. Brown johtaa joukkueensa pistetilastoa 16,4 pisteellä per peli.

Jesse Kojo