Biisoneille vieraita Pietarista

0

KORIPALLO Bisonsin VTB-saaga saa jatkoa sunnuntaina, kun se isännöi pietarilaista Zenitiä kotiottelussaan. Peli pelataan poikkeuksellisesti Turun HK-areenalla.
Zenit on pietarilainen suurseura, mikä pelaa VTB-liigan lisäksi Eurocupia. VTB:ssä se on tällä hetkellä kuudennella sijalla neljällä voitolla ja neljällä tappiolla.
Zenit on pietarilaisen koripallon kiistaton johtotähti Biisonien viimekautisen vastustajan, Spartakin, hajottua talousongelmiin tänä kesänä. Mielenkiintoista kyllä, Zenitiä ei alun perin perustettu Pietarissa. Joukkue perustettiin Moskovan alueelle Ljubertsyyn vuonna 2003. Joukkue ehätti toimia kahdellakin nimellä ennen muuttoa Pietariin ja uudelleennimeämistä Zenitiksi kesällä 2014.
On sanomattakin selvää, että Zenitin kokoonpano on laadukas. Venäläispelurit ovat poikkeuksellisen kovatasoisia. Joukkueessa on lisäksi kaksi amerikkalaista takamiestä, Cameron Jones ja Walter Hodge. Molemmat ovat huipputason takapelaajia, mutta varsinkin Hodge on tehnyt vaikutuksen Bisonsin valmentajaan Greg Gibsoniin.
– Hodge on todella taitava vasenkätinen pelinrakentaja.
Bisons odottaa otteluun yleisöryntäystä. Junioriseurat ovat saaneet myydä ottelulippuja, ja mikä parasta, pitää ansaitsemansa lipputulot kokonaisuudessaan. Turussa ei ole aikoihin nähty huippukoripalloa, joten ottelu herättää varmasti kiinnostusta paikallisessa väestössä. Gibson on tyytyväinen kuullessaan yleisön innokkuudesta.
– Hieno juttu. Tarvitsemme yleisön tukea tällä hetkellä.

Bisons–Zenit HK-Areenalla Turussa su 7.12. klo 16.

Jesse Kojo