Bisons murjoi Krasnyje Kryljan, keskiviikkona Lahti-peli Loimaalla

0

KORIPALLO Krasnyje Krylja–Bisons 65–92 (33–46).
Bisons onnistui nappaamaan toisen VTB-voittonsa samaralaisen Krasnyje Kryljan vieraana maanantaina. Biisonit lunasti historiallisen vierasvoittonsa huimalla 27 pisteen erolla.
Bisons hallitsi kenttätilanteita halki ottelun. Jo ensimmäisessä erässä loimaalaiset pystyivät kaappaamaan johdon itselleen, mutta varsinainen ero revittiin toisella neljänneksellä. Intensiivinen puolustus ei jättänyt isäntäjoukkueelle paljon ratkaisutilaa, ja Bisons pystyi vastaiskujensa ja tarkan heittopelinsä myötä kasvattamaan eron yli kymmenen pisteen.
Kolmas neljännes ei juuri tuonut muutosta tilanteeseen, mutta neljännessä erässä Bisons katkaisi kamelin selän. Roope Ahonen (21/3s) pussitti jaksolla 18 pistettä kolmoskaaren takaa, ja ero venyi 20 pisteen tuolle puolen. Ahosen kolmosprosentti oli huikea 88 (7/8). Kokonaisuudessaan Bisons säkitti yhteensä 17 kolmosta, vain yhden alle liigan ennätyksen.
Ahosen lisäksi kaksinumeroiseen pistepottiin ylsivät Anthony Hilliard (16/4/2/1r), Matti Nuutinen (11/2/3), Ian Hummer (12/8/3/5r/1t) ja Travis Nelson (15/2/2/1t). Eero Aaltonen (3/2) pääsi jälleen aloittavaan viisikkoon. Isäntien kovin korihai oli Kaspars Berzins (20/8/1/1t).
– Kun pelaa kovaa 40 minuuttia, hyviä asioita tapahtuu, Biisonien apuvalmentaja Joonas Iisalo myhäili.

VALMENTAJIEN mielestä joukkue alkaa näyttää sellaiselta, mitä alkukausi on odotettu.
– Alamme löytää puolustuksemme ja identiteettimme. 25 syöttöä ja vain seitsemän menetystä. Ihan huikea suhde, mikä kertoo pallon ja pallottomien pelaajien hyvästä liikkeestä hyökkäyspäässä, Iisalo pohdiskeli.
– Viimeisissä peleissä menetyksemme ovat olleet vähäisiä. Se kertoo, että pelimme toimii, valmentaja Greg Gibson lisäsi.

BISONS ei saa kauaa levätä, sillä se kohtaa Namika Lahden Korisliigan kotiottelussaan jo keskiviikkona. Bisons on pelannut Lahtea vastaan jo kerran tällä kaudella, eikä Gibson ole unohtanut lopputulosta.
– Olen vieläkin vihainen, että hävisimme viime kerralla.
Lahti joutuu pärjäämään ilman Cameron Bennermanin apua. Laituri loukkasi itseään marraskuussa sen verran pahasti, että hänen kautensa on ohi. Siitä huolimatta vastus ei ole helppo. Lahti on sarjassa kuudennella sijalla, heti Biisonien perässä, yhden pelin vähemmän pelanneena.
– Kova ottelu on tulossa. Niinpä tarvitsemme koko joukkueemme ja faniemme apua. Emme saa hävitä näin hienojen voittojen jälkeen, Gibson pohti.

Jesse Kojo