Bisonsille jälleen tappio VTB-vieraskentällä

0

KORIPALLO Nižni Novgorod–Bisons 79–65 (38–38).

Bisons kohtasi maanantaisessa vierasottelussaan VTB-liigaa puhtaalla pelillä johtavan Nižni Novgorodin. Hyvästä taistelusta huolimatta sarjajohtaja lunasti voittonsa 14 pisteellä. Biisonien osaksi lankesi kahdeksas tappio VTB:ssä.
Reissu alkoi epäonnisesti, kun osa joukkueesta ei päässyt lainkaan Venäjälle viisumiepäselvyyksien vuoksi. Sekaannuksen vuoksi Bisons joutui otteluun vain kahdeksalla pelaajalla.
– Tapahtuma asetti hieman väärän sävyn koko matkalle, Bisonsin valmentaja Greg Gibson harmitteli.
Vajaamiehinen Bisons hallitsi kaikesta huolimatta ottelun ensimmäistä puoliskoa. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen johto oli kaksi pistettä, ja vielä toisenkin erän jälkeen tilanne oli tasan (38–38). Kolmenkymmenen peliminuutin jälkeen Bisons oli vielä iskuetäisyydellä, mutta viimeisessä erässä isäntäjoukkue meni menojaan.
– Olen kyllästynyt häviämään, mutta teimme myös paljon hyviä asioita tässä ottelussa, Gibson totesi.

ENITEN HARMIA loimaalaisille aiheutti isäntien järkälemäinen sentteri Artsiom Parakhouski (26/9/1/3t). Hieman helpotusta taisteluun Parakhouskia vastaan toi Tuukka Kotin (7) paluu pelaajavahvuuteen. Biisoneista ansioituneimmin kamppailivat Ian Hummer (20/11/1/1t) ja Anthony Hilliard (16/3/2).
– Oli todella hyvä saada Tuukka mukaan tositoimiin.
Bisons ei palaa Nižni Novgorodista suoraan Loimaalle vaan koukkaa Kouvolan kautta. Korisliigan vierasottelu pelataan Kouvolassa keskiviikkona. Gibsonilla on selvät sävelet tuohon otteluun.
– Keskiviikkona Kouvolaan ja ainoa hyväksyttävä lopputulos on voitto.
Asenteen pitää olla kohdillaan, sillä Kouvot on yksi tämän hetken kovakuntoisimmista joukkueista. Se on sarjassa toisena 18 sarjapisteen turvin. Viidestä viimeisestä ottelustaan se on voittanut neljä, Pyrinnön kahdesti, Katajan ja Lahden kerran.

Jesse Kojo