Hurrikaani päätti syyskauden Savossa

0

LENTOPALLO Leka Volley–Hurrikaani 3–2 (25–13, 24–26, 25–23, 18–25, 15–12).

Kuopiolainen Leka Volley oli Hurrikaania parempi syyskauden viimeisellä kierroksella 3–2. Samoin lukemin päättyi Hurrikaanille joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Loimaalla aikaisemmin syksyllä. Vaikka joulutauolle joukkue starttaa tappio niskassaan, voidaan mennyttä alkukautta pitää kaikkiaan vahvana ja positiivisena.
Lauantain ottelu oli selvästi kahden väsyneen joukkueen taistelu, jossa isännät olivat hitusen energisempiä ja ansaitsivat voittonsa tehokkaamman laitapelaamisen ansiosta. Lekan 21-vuotias Eelis Karinen (15 pist. +10) otti niskalenkin Eemeli Koukista (11 pist. -4) ja oli osaltaan kaatamassa kahdeksan ottelun voittoputkessa pelannutta vierasjoukkuetta. Vastaavasti hakkurien kaksintaistelun voitti Vladimir Cedic (21 pist. +10), joka pelaa selvästi parempaa kauttaan nyt kuin viime vuonna. Serbialainen oli Lekan virolaishakkuri Mart Tiisaarta (22 pist. +8) vahvempi, mutta muuten Hurrikaanin pelistä näkyi bensan loppuminen.
– Emme ansainneet tämän enempää. Olisin voinut tehdä enemmänkin vaihtoja, kun osalta pelaajista alkoi ihan selvästi energia loppua ja sitä kautta keskittyminen heikkeni, suomi itseään Ville Kakko.

KAKKO ANTAA nyt joukkueelleen joulurauhan ja harjoituksiin palataan vasta 28.joulukuuta.
– Nyt annetaan kropan ja päänupin levätä, syödään ja juodaan ja nautitaan joulusta. Joukkue on pelannut hyvin, ja olen tyytyväinen siitä, missä nyt olemme. Kohti kevättä mennään ja pelimme tulee vieläkin parempaan kuosiin. Nyt joulun jälkeen meidän ensimmäinen tavoitteemme on Suomen cupin finaali, valotti päävalmentaja tulevaisuutta.
Hurrikaani aloitti kauden rajusti uudistuneena. Uusia pelaajia oli tuplasti enemmän kuin viime kaudesta jääneitä pelaajia. Siihen nähden Kakko on saanut yllättävän lyhyessä ajassa koko joukkueen pelaamaan toivotulla tavalla. Alkukaudesta nähtiin pelillisiä sukelluksia, mutta niitä osattiin odottaakin uudelta joukkueelta. Nyt näyttää siltä, että oman pelaamisen perustaso on hyvä ja voittoja tulee normaalillakin pelillä. Ja nappipelillä kaatuvat liigan ykkössuosikit Tiikerit ja Valepa, kuten on jo koettu.
Suurin ero viime kauden joukkueeseen on kuitenkin peli-ilmeessä. Tämän kauden joukkueessa on paljon enemmän ilmettä – niin iloa kuin raivoakin. Tunteita uskalletaan näyttää ja niistä osataan ottaa lisää voimaa omaan pelaamiseen. Cedicin lisäksi Kalle Määttä on ottamassa urallaan harppauksen eteenpäin. Matti Oivasen fysiikka on parantunut kesän ja alkusyksyn rajun maajoukkuerumban jälkeen ja se näkyy eritoten syöttöviivan takana. Oivasen selkä on jo lähes kivuton, mitä tuhoa huittislainen saakaan aikaan kun selkä on täysin kunnossa?

NUORTEN HERROJEN (Kasimir Vuorinen, Tapio Toiviainen, Karri Kutinlahti) liittymistä joukkueeseen odotettiin koko kesän ajan. Seurassa haluttiin, että Hurrikaanin liigarinkiin otetaan mukaan Jankon kasvatteja, ja Toiviainen ja Vuorinen ovat täyttäneet ne odotukset, mitä heille ladattiin. Kutinlahti tulee Nurmosta ja on pohjalaisella luonteella varustettuna ”Turtles-kolmikon” tasapainottava tekijä. Kaikki junnut ovat päässeet kentälle ja saaneet myös vastuuta.
Kakon mukaan nuorten pelaajien kanssa edetään jatkossakin hitaasti kiiruhtaen, mutta valmentaja on ollut tyytyväinen vastuunkantoon. Kun joukkue pysyy terveenä ja peli ottaa vielä yhden askeleen eteenpäin, voidaan Loimaalla jälleen odottaa kevään saapumista ja kaamosajan selättämistä rauhassa. Uudistunut Hurrikaani on valmis kevätkierrokseen. Peli kulkee, yleisö on ottanut joukkueen omakseen ja kaikilla on taas hauskaa. Virkamiespalloilu on ohi, ja uudet pelaajat ovat tulleet sinuiksi loimaalaisen palloilukulttuurin kanssa. Katse siintää jo keväässä.

Valtteri Arra