Hurrikaani pohjoisen valtias

0

LENTOPALLO Team Lakkapää–Hurrikaani 1–3, LiigaSärkät–Hurrikaani 0–3.

Rajusti tähän kauteen uudistunut Hurrikaani on viimeisen reilun kuukauden aikana saanut pelinsä hyvälle mallille. Joukkueen tekeminen on laadukasta, ja uudet pelaajat ovat päässeet sisälle valmentaja Ville Kakon ajatuksenjuoksuun. Yksi suurimmista menestyksen tekijöistä on ollut hakkuri Vladimir Cedic, joka illasta toiseen on lähes poikkeuksetta ollut vastustajan hakkuria tehokkaampi. Juuri hakkuripeli ratkaisee nykyajan modernissa lentopallossa pitkälti ottelun voittajan. Cedic on pistepörssin kärkipäässä pitkälti uudistuneen ja kovan kuntokuurin ansiosta. Tästä iso kiitos voimavalmentaja Arto Savoselle, joka on yhdessä Cedicin kanssa tehnyt punttisalilla kovalla teholla hommia serbialaisen fysiikan eteen.

Viikonlopun tuplakierroksella Hurrikaanin ja Cedicin armottoman asenteen sai kokea Rovaniemellä Team Lakkapää ja sunnuntaina Mestaruusliigan jumbo Kalajoen LiigaSärkät. Molemmissa peleissä Kakko antoi vaihtopelaajilleen peliaikaa ja kaikki myös onnistuivat.
– Olen jokaisen pelaajan otteisiin viikonlopun osalta tyytyväinen. Jokainen pelasi omilla vahvuuksillaan ja täytti odotukset, joten valmentajan kannalta nyt on melko rauhallinen ja luottavainen olo.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN kohtaaminen Rovaniemellä ratkesi pitkälti Hurrikaanin syöttöpeliin, joka murskasi Lakkapään vastaanoton peräti kymmenellä ässäsyötöllä. Matti Oivaselle merkattiin neljä ässää ja Cedicille kolme. Tämän lisäksi joukkue ei tehnyt kuin viisi suoraa hyökkäysvirhettä. Kakon mukaan Rovaniemen ottelun avauserä oli heikohko, mutta sen jälkeen oma pelaamisen taso löytyi ja kotijoukkue tippui kelkasta.
Päivää myöhemmin Kalajoella Hurrikaanin suurin peikko olisi saattanut olla asennevamma.
– Emme sortuneet ylimielisyyteen vaan jaksoimme pelata maltillisesti. Meidän syöttöpeliämme haittasi hallin pieni koko. Hypärimiehet eivät pystyneet ottamaan normaalia vauhtia, koska takaseinä tuli vastaan, päivitteli Kakko hallin pienuutta. Tästä syystä Oivanen oli erityisesti hukassa syöttöviivan takana. Valmennus huomasi tämän ja vaihtoi kolmanteen erään maajoukkuemiehen tilalle Karri Kutinlahden, joka nakutti kolmannessa erässä neljä pistettä.

VIIKONLOPUN ansiosta Hurrikaanin pistesaalis lihoi kuudella pisteellä ja joukkue nousi sarjassa jo kolmanneksi. Kaikessa hiljaisuudessa Kakko on saanut joukkueen pelaamaan yhteisellä sävelellä ja joukkuepelaaminen on mennyt alkukaudesta isoja askelia eteenpäin. Tämän myönsi myös päävalmentaja.
– Olen hiukan jopa positiivisesti yllättynyt meidän pelimme tasosta jo tässä vaiheessa kautta. Täytyy muistaa, että melkoinen myllerrys on käynyt pelaajiston osalta viime kesänä. Nyt olemme jo melko hyvässä vauhdissa.
Myös tilastot tukevat Kakon väitettä, sillä joukkue purjehtii nyt kahdeksan ottelun voittoputkessa. Edellisen kerran Hurrikaani on hävinnyt Korsossa 29.10. Tulevana perjantaina on jälleen mahdollisuus kasvattaa voittoputkea, kun tämän vuoden viimeisessä kotipelissä Loimaalle saapuu Urpo Sivulalla ja uunituoreella Itävallan maajoukkue libero Florian Ringseillä vahvistunut Raision Loimu.

Valtteri Arra