Nuoret ideoimaan itselleen kesätöitä

0

LOIMAA Kaupunki kaavailee varautuvansa nuorten palkkaamiseen nuorisovaltuuston toteuttamalla tavalla, jossa nuoret voivat ideoida itselleen kesätyön.
Kaupungin kesätyöllistäminen on hallinnollisesti sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen vastuulla, ja vapaa-aikalautakunta päätti esittää perusturvalautakunnalle, että ensi vuoden nuorten kesätyöpaikkoja auki julistettaessa varataan paikkoja esimerkiksi kolmen nuoren palkkaamiseen myös nuorisovaltuuston ideoimalla tavalla.
Kaupungin nuorisovaltuusto haki jo viime kesäksi kolmea kesätyöntekijää ajatuksella, että nuoret ideoivat itselleen kesätyön. Hakemuksia tuli 11, joista nuorisovaltuusto valitsi kolme toteuttamiskelpoisinta. Kesätyöntekijöillä oli samat ehdot ja edut kuin kaupungin muillakin kesätyöntekijöillä.
Valitut ideat olivat kesämuusikko, ympäristölähettiläs ja urheilukirppis. Nuorten kesätyöntekijöiden hallinnollinen vastuu oli nuorisopalveluilla. Kokeilu oli lautakunnan mukaan onnistunut ja sai laajaa huomiota myös Loimaan ulkopuolella.