Taustalle tarvitaan kantavaa voimaa

0

LOIMAAN kaupunki on myöntänyt taiteen kannustusapurahan tänä vuonna Jyrki ”Jykke” Hakalalle.

Jüberfestin maisemissa on tällä hetkellä harmaata ja hiljaista. Hakalan Jykke näkee Loimaan Satakunnantien kuitenkin jo toukokuun väreissä, ja joitain uusia ideoitakin mielikuvissa jo välkkyy. Kuva: Pasi Salo
Jüberfestin maisemissa on tällä hetkellä harmaata ja hiljaista. Hakalan Jykke näkee Loimaan Satakunnantien kuitenkin jo toukokuun väreissä, ja joitain uusia ideoitakin mielikuvissa jo välkkyy. Kuva: Pasi Salo

Apurahan myöntämisperusteissa korostetaan, että Hakala on ollut jo monet vuodet yksi Loimaan kevyen musiikin kantavia voimia.
– Viime vuodet hän on osin omalla riskillään ja omalla työllään kehittänyt itse ideoimaansa ja synnyttämäänsä JBFT-festivaalia eli Jüberfestiä. JBFT on muutamassa vuodessa kehittynyt merkittäväksi kaupunkifestivaaliksi. Tapahtuma on tarjonnut yleisölle tunnettuja esiintyjiä ja vähemmän tunnetuille muusikoille esiintymismahdollisuuksia, perusteluissa todetaan.
Taiteen kannustusapurahan suuruus on 2 000 euroa.

Pasi Salo

 

Lue lisää 6.12.2014 lehdestä