Trilleriottelu kääntyi Kouvoille

0

KORIPALLO Kouvot–Bisons Loimaa 85–82 (48–37). Kouvolan Kouvot juhlisti keskiviikkona 50-vuotista historiaansa juhlaottelulla Bisonsia vastaan. Kymenlaaksolaiset saivatkin makeaa mahan täydeltä, sillä Kouvot onnistui riistämään voiton Biisoneista kolmella pisteellä.
Ottelu oli kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliskolla Kouvot piti johtajan valtikkaa hallussaan ja yleisö sai seurata isäntien tappavan tarkkaa kolmostykitystä. Kouvot johti puolessa välissä jo 11 pisteellä.
– Tein virheen ensimmäisellä puoliskolla. Pelasimme sellaista puolustusta, jota emme olleet harjoitelleet ja se avasi Kouvoille hyviä heittopaikkoja. Otan tämän omaan piikkiini, Bisonsin valmentaja Greg Gibson valitteli.

TOISELLA PUOLISKOLLA tahti muuttui. Kopista asteli latautunut Biisonilauma, joka mylläsi 7–0-jakson heti kolmannen neljänneksen alkuun. Eipä aikaakaan, kun Bisons oli tullut rinnalle. Viimeinen neljännes oli tasaista puurtamista. Vajaa puoli minuuttia ennen ottelun loppua Bisons oli pisteen päässä isäntäjoukkueesta. Ilari Seppälä (11/3s) pääsi vapaaheittoviivalle, ja hänellä oli mahdollisuus viedä Kouvot kolmen pisteen päähän. Hän onnistui vain toisessa vaparissaan, ja Antto Nikkarinen (12/1/5) haki pallon. Nikkarinen pääsi ajamaan, mutta ei onnistunut korin teossa. Ville Kaunisto (15/11/3) pääsi vielä vapariviivalle, josta hän viimeisteli loppulukemat vain kaksi sekuntia ennen pelin loppumista.
Ehdottomasti positiivisin esiintyminen nähtiin tositoimiin palanneelta Tuukka Kotilta (17/5/1/4r). Kapteeni oli aktiivinen kummassakin päädyssä ja kannatteli joukkuettaan hankalina hetkinä. Eniten pisteitä teki kuitenkin Ian Hummer (21/9/1/2r).
– Tuukalla on vielä pitkä matka täyteen pelikuntoon, mutta tänään otettiin iso askel hyvään suuntaan, Gibson totesi.
Biisonien pelit jatkuvat sunnuntaina pietarilaista Zenitiä vastaan. VTB-liigan ottelu pelataan Turun HK-Areenalla.

Jesse Kojo