Uskomaton joululahja – entinen Eurocup-mestari nurin – katso myös video

0

KORIPALLO Bisons–Lokomotiv Kuban 82–77 ja. (71—71, 29–42).

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson (keskellä) riemuitsi voitosta, oikealla lopputuloksesta iloitsevat Bisons-pelaaja Eero Aaltonen ja apuvalmentaja Joonas Iisalo. Kuva: Tiina Naula
Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson (keskellä) riemuitsi voitosta, oikealla lopputuloksesta iloitsevat Bisons-pelaaja Eero Aaltonen ja apuvalmentaja Joonas Iisalo. Kuva: Tiina Naula

Bisons antoi faneilleen lauantaina sellaisen joululahjan, johon harva uskoi. Loimaalaiset kukistivat Lokomotiv Kubanin jatkoajalla VTB-liigan kotiottelussa Vantaalla. Historiallinen voitto entisestä Eurocup-mestarista kirjattiin viiden pisteen erolla.
Biisoneilla oli mahdollisuus ratkaista ottelu jo varsinaisen peliajan lopussa. Bisons pyöritti palloa hyökkäyspäässä ja onnistuikin avaamaan oivan heittopaikan Matti Nuutiselle (13/7/2/1r/1t). Valitettavasti Anthony Hilliardin (25/3/6/3r) ristikulmasyöttö karkasi liian korkealle, ja pallo lensi sivurajasta leveäksi. Ratkaisu siirtyi jatkoerään.

JATKOAIKA OLI melkoista loimaalaistykitystä. Hilliard oli tulessa ja mätti heti erän alussa kaksi perättäistä koria ja vei loimaalaiset neljän pisteen karkumatkalle. Lokolla oli vaikeuksia saada pelitilannekoreja toisin kuin Biisoneilla. Nuutisen ja Aaron Johnsonin (11/3/7/4r/1t) perättäiset korit kasvattivat loimaalaisjohdon kuuteen pisteeseen.
Pelin ratkaisi Biisonien toiselle puoliskolle parantunut puolustus. Lokon johto ensimmäisellä puoliskolla kasvoi pahimmillaan jo 15 pisteeseen, mutta aggressiivinen puolustus tyrehdytti venäläisten tekopaikat.
– Lokomotiv turhautui aggressiivisen puolustuksemme paineessa, Tuukka Kotti (10/10/3/1r/2t) analysoi.
– Puolustus, josta valmentaja on paasannut koko kauden, ratkaisi ottelun. Olen hiton iloinen. Vieläpä juuri ennen joulutaukoa – en olisi osannut toivoa parempaa lahjaa, Travis Nelson (12/5/1/1t) riemuitsi.
Vierasjoukkueen korinteko jäi käytännössä kolmen amerikkalaisen ja Krunoslav Simonin (15/2/3/1r) harteille. NBA-tähti Anthony Randolph (9/8/6t) oli yllättävän vaisu, mutta dollariliigakokemus näkyi torjunnoissa. Korkealta lapioituja blokkeja kirjattiin hänelle peräti kuusi.
Bisonsin valmentaja Greg Gibson oli onnensa kukkuloilla pelin jälkeen. Harvoin on nähty hillityltä päävalmentajalta yhtä riehakkaita tuuletuksia kuin lauantain ottelun jälkeen.
– Tämä on ehkä paras joululahja, mitä olen koskaan saanut. Voitto Lokomotivista on mahdollisesti suomalaisen koripallohistorian kovin juttu tähän asti. Meillä ei paperilla pitäisi olla mitään asiaa samalle pelikentälle Lokomotivin kanssa, mutta niin vain voitimme.
Nyt loimaalaiset saavat hengähtää hieman. Joulunajan ottelutauko kestää viikon verran. Seuraavan kerran Bisons nähdään tositoimissa 28.12. riikalaista VEFiä vastaan. Jouluna pelaajat aikovat vain levätä.
– Olemme nyt yötä vesipuistohotellissa. Viemme lapset uimaan ja sen sellaista. Rentoudumme ja vietämme aikaa perheen ja ystävien kesken, suunnitteli Nelson.

Jesse Kojo

 

Video pelin loppuhetkiltä ja fanien riemusta: