VEF tyrmäsi Bisonsin

0

KORIPALLO Bisons–VEF 63–88 (28–50).
Joukkueurheilussa vanhoilla meriiteillä ei ole mitään merkitystä vaan jokainen ottelu on oma, itsenäinen kokonaisuutensa. Bisons sai tästä tuntuvan opetuksen sunnuntaina, kun se hävisi VTB-kotiottelussaan riikalaiselle VEFille 25 pisteellä.
Sarjasijoitusten valossa ottelusta olisi pitänyt tulla tasainen, mutta toisin kävi. Vierasjoukkue oli alusta pitäen hereillä ja hallitsi pelitilanteita kummassakin kenttäpäädyssä.
– Tämä on niin kovatasoinen sarja, että kuka vain voi voittaa kenet tahansa. Te voititte Lokomotivin ja nyt me teidät, vierasjoukkueen päävalmentaja Nikolajs Mazurs jutteli ottelun jälkeen.

BISONS upotti ottelun ensimmäisen korin, mutta sen jälkeen alkoi vieraiden myllytys. VEF iski 11–0-jakson ja karkasi ensimmäisen neljänneksen jälkeen 12 pisteen päähän. Seuraavat erät eivät tuoneet helpotusta, niinpä kolmen jakson jälkeen joukkueiden välinen ero oli venähtänyt lähes 30 pisteeseen. Ottelu oli taputeltu.
– Tappio oli pettymys. Liikaa kinkkua jouluna. VEF voitti meidät jokaisella osa-alueella ja saimme, mitä ansaitsimme. Toivottavasti jätkämme eivät tyydy olemaan vain yhden hitin ihme, Bisonsin valmentaja Greg Gibson totesi viitaten jo unohtuneeseen Lokomotiv-voittoon.
Bisonsin suurin ongelma löytyi levypalloista. Latvialaiset voittivat kategorian 27–47.
– Levypallot kertoo aikalailla koko ottelun kuvan, Tuukka Kotti (5/1) tokaisi.
Myös Nikolajs Mazurs painotti korinaluspelaamisen tärkeyttä.
– Levypallot ovat aina tärkeitä. Jos ei saa levyjä, ei pääse nopeisiin hyökkäyksiin.

LATVIAN maajoukkuemies Janis Timma (18/9/4/2r) oli täysin pitelemätön. Myös Gerald Robinson (21/6/8/1r) esiintyi edukseen. Bisonsin kovin pistenikkari oli Ian Hummer (16/6/3r).
– Näytimme, mihin pystymme, kun keskitymme täydet 40 minuuttia, Robinson riemuitsi.
Yleisöä oli Energia Areenalle saapunut lähes 1 500. Kannattajat tekivätkin parhaansa auttaakseen vaikeuksissa rimpuilevaa kotijoukkuetta.
Bisonsin on koottava rivinsä nopeasti, sillä se kohtaa Namika Lahden Korisliigassa vieraskentällä jo tiistaina. Kyseessä on joukkueiden jo kolmas keskinäinen kohtaaminen. Tällä hetkellä puntit ovat tasan 1–1.
Lahti-ottelussa on erityistä mielenkiintoa, sillä loimaalaiset kohtaavat Namikan uuden vahvistuksen Kevin Tiggsin. Laituri on ehtinyt pelata vasta kaksi ottelua Lahdessa, mutta viimeistellyt ihan kiitettävät teholukemat.
– Meidän on valmistauduttava nopeasti, sillä Lahti on taatusti valmiina kohtaamaan meidät, Gibson mietti.

Jesse Kojo