Zenit oli Turussa Bisonsia vahvempi

0

 KORIPALLO Bisons–Zenit 63–76 (27–38).

Bisonsin vikkelä takamies Aaron Johnson pujottelee kohti koria Zenitin kolmen miehen puolustuksen läpi. Kuva: Eveliina Toivola
Bisonsin vikkelä takamies Aaron Johnson pujottelee kohti koria Zenitin kolmen miehen puolustuksen läpi. Kuva: Eveliina Toivola
URHbisonsfanitturku
Bisonsin ottelua oli Turussa seuraamassa kauden ennätysyleisö 6452 katsojaa. Loimaalta saapuneet fanit kannustivat tuttuun tyyliinsä äänekkäästi. Kuva: Tiina Naula

Biisonien VTB-ottelut jatkuivat sunnuntaina pietarilaista Zenitiä vastaan. Peli pelattiin poikkeuksellisesti Turun HK Areenalla. Lähes 6 500-päisen yleisön kannustuksesta huolimatta Bisonsin oli tyytyminen 13 pisteen tappioon.
Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli vielä tasainen, mutta toisessa erässä Zenit otti kuskin tuhdon itselleen. Vierasjoukkue vei toisen erän ensimmäisen viisiminuuttisen 10–2 ja nousi yhdeksän pisteen johtoon. Loimaalaisten heitot kolisivat rautoihin, ja Zenit hallitsi levypallotilanteita. Puoliaikatauolle mentiin pietarilaisten 11 pisteen johdossa.
Kolmannella neljänneksellä Bisons paransi ja onnistui kuromaan eron seitsemään pisteeseen. Viimeisessä erässä Zenit oli valitettavasti kovempi, ja se pystyi kasvattamaan eron jopa 18 pinnaan. Loimaalaiset siistivät loppulukemia viimeisillä minuuteilla.
Otteluissa ei kaukoheitoilla juhlittu. Bisons upotti vain neljä kolmosta heikolla prosentilla. Zenitillä upposi vain kaksi kolmosta, mutta valitettavasti juuri viimeisessä erässä, kun voittoa ratkaistiin.
Tuukka Kotti (5/6/1r) ihmetteli loimaalaisten kyvyttömyyttä kääntää pelejä voitoksi.
– Kyllä nämä henkimaailman juttuja ovat. Viime vuonna voitimme paljon näitä tiukkoja otteluita, mutta nyt olemme vähän kuopassa sen suhteen.

VALMENTAJA Greg Gibson peräänkuulutti jälleen koko joukkueen vastuuta.
– Meillä ei ole laajaa kahdentoista miehen rotaatiota, joten kaikkien pelaajien pitää onnistua sataprosenttisesti kentällä.
Biisonien parhaat pistemiehet olivat Matti Nuutinen (19/5/1/1r) ja Ian Hummer (11/5/2/1r). Vieraista parhaiten onnistuivat pohjoisamerikkalaiset Cameron Jones (16/3/1/1r) ja Kyle Landry (12/10/1/2r/1t).
Vaikka peli ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, oli tunnelma Turussa kiitettävä.
– Aivan mahtavaa. Harmittaa vietävästi, sillä fanit olisivat ansainneet voiton, Kotti harmitteli.
Myös vieraiden kanadalaisvahvistus Landry oli otettu ilmapiiristä.
– Kiva pelata tällaisessa tunnelmassa.
Vain yksi asia jäi Landryn hampaankoloon.
– En nähnyt Miikka Kiprusoffia yleisössä, vaikka yritin etsiä. Olen iso fani.
Biisonien pelit jatkuvat keskiviikkona Korisliiga-ottelulla. Tuolloin vastaan asettuu Tampereen Pyrintö. Tamperelaiset ovat sarjassa neljäntenä, neljä pistettä Biisoneita edellä. Loimaalaisittain mielenkiintoa tuo Will Harris, joka palaa Loimaalle ensimmäistä kertaa sitten lokakuun lopun.

Jesse Kojo

 

Lue lisää 9.12.2014 lehdestä