Alastarolaiset puolustavat terveysasemaansa

0
Alastarolaiset Paula Kulmala, Jaana Näpärä ja Kristiina Santahuhta muistuttavat, että poliitikot lupasivat rauhoittaa ja säilyttää terveysasemat joulukuussa tehdyssä sote-ratkaisussa. Kuva: Lari Kiviranta
Alastarolaiset Paula Kulmala, Jaana Näpärä ja Kristiina Santahuhta muistuttavat, että poliitikot lupasivat rauhoittaa ja säilyttää terveysasemat joulukuussa tehdyssä sote-ratkaisussa. Kuva: Lari Kiviranta

LOIMAA Alastarolla kerätään allekirjoituksia adressiin, jolla halutaan säilyttää lääkäripalvelut viitenä päivänä viikossa omalla terveysasemalla. Tilanne käynnistyi alkuviikosta, kun Alastarolla alkoi liikkua huhuja siitä, että asema olisi avoinna enää ainoastaan maanantaisin.
Johtava ylilääkäri Sari Koistinen kertoo sivuasemien lääkärin vastaanottojen vähenemisen johtuvan kahden lääkärin vajeesta.
Hän sanoo lääkäripulan vaikuttavan myös Hirvikoskella, Oripäässä ja Mellilässä. Mellilä on ollut ilman lääkärin vastaanottoa syksystä saakka, ja tilanne jatkuu edelleen.
– Alastarolla on kaksi lääkäriä, joista toinen tekee 80-prosenttista työaikaa ja toinen on sijainen, joka huolehtii osastosta, Koistinen kertoo.

Lari Kiviranta

 

Lue lisää 10.1.2015 lehdestä