Biisonilauma kampesi voiton Lahdessa

0

KORIPALLO Namika Lahti–Bisons Loimaa 58–63 (26–31).
Bisons Loimaa päätti vuoden 2014 voittoon, kun se onnistui pusertamaan viiden pisteen voiton Namika Lahdesta vieraskentällä tiistaina. Voiton myötä Bisons paketoi Korisliigan syyskauden viidennellä sijalla ja neljän ottelun voittoputkessa.
Valmentaja Greg Gibsonin teemat otteluun olivat puolustuspelin parantaminen ja aggressiivinen levypallopelaaminen. Teesit tehosivatkin, sillä ensimmäisen neljänneksen puolessa välissä Bisons repäisi 10–0-jakson ja karkasi kymmenen pisteen johtoon. Sen jälkeen alkoi Kevin Tiggs -show. Näytti, että Lahden päävalmentaja Ilkka Palviainen olisi ottanut taktiikakseen pelata pallon aina uuden laiturinsa käsiin. Joka tapauksessa yksilöpelaaminen tuotti tulosta, ja 12 pisteensä myötä Tiggs (19/4/1/1t) nosti Lahden kahden pisteen päähän.

TOINEN JA KOLMAS neljännes eivät tuoneet suuria muutoksia tilanteeseen. Bisons pääsi pariin otteeseen karkaamaan, mutta Lahti pystyi aina kuromaan eron kiinni. Ottelu oli aivan tasoissa vain pari minuuttia ennen päätössummeria. Anthony Hilliardin (11/5/3/1r) slamdunk ja Roope Ahosen (8/2/2) upottama kolmonen veivät Biisonit viiden pisteen johtoon, kun peliä oli enää alle minuuttia jäljellä. Lahti käytti vielä molemmat aikalisänsä, mutta niistä ei ollut apua. Ero oli kasvanut liian suureksi.
– Kaksi vuorokautta sitten puolustimme VTB-liigan ottelussa surkeasti, nyt intensiteetti nousi ja keskityimme oikeisiin asioihin. Molemmat joukkueet olisivat ansainneet voittaa, mutta lopussa teimme pari hyvää kuviota, joilla turvasimme voiton, Greg Gibson jutteli pelin jälkeen.

EROTUOMARIT vihelsivät ottelussa peräti kolme teknistä virhettä, kahdelle Mäkäläiselle ja Ilkka Vuorelle (4/6/3/2r). Merkittävää on, että kaksi tekuista tuli viimeiseen erään, pelin ollessa kuumimmillaan. Ville Mäkäläisen (3/1) tekninen päätti tämän ottelun. Tällä kertaa peli ei ratkennut noihin vihellyksiin, mutta jälleen kerran tuomarikolmikko nosti itseään liian paljon esiin.
Parhaina palkittiin Kevin Tiggs ja upeasti taistellut Matti Nuutinen (13/6/2/2r). Ian Hummer (14/8/1/1r) teki loimaalaisista eniten pisteitä.
Biisonien pelit jatkuvat jo tänään kotisalissa KTP-Basketia vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30.

Jesse Kojo