Bisons nujersi Astanan – katso myös videot

0

KORIPALLO Bisons–Astana 85–76 (36–32).
Biisonilauma jatkoi otteluitaan koripallon VTB-liigassa keskiviikkona. Loimaalaisylpeys kampesi kotisalissaan peräti yhdeksän pisteen voiton hallitsevasta Kazakstanin mestarista Astanasta. Voitto oli loimaalaisten neljäs kivikovassa VTB-liigassa.
Ottelun varsinaista ratkaisua jouduttiin odottamaan aivan loppuhetkille asti. Erinomaisesti puolustanut kotijoukkue pääsi karkaamaan jo turvallisenoloiseen kahdeksan pisteen johtoon. Astana kuitenkin supisti johdon vikkelän takamiehensä Jerry Johnsonin (16/2/10/1r) johdolla vain kahteen, kun peliä oli jäljellä enää kaksi minuuttia.
Bisons oli päättänyt, että tällä kertaa voitto ei pääse lipsahtamaan käsistä. Ensin Tuukka Kotti (14/3/5/1r/2t) säkitti hyppyheiton, ja seuraavassa hyökkäyksessä Anthony Hilliard (5/4/6) pussitti kolmosen. Aikaa oli jäljellä enää minuutti ja loimaalaisjohto seitsemässä pisteessä. Vieraiden päävalmentaja Alexandar Trifunovic käytti aikalisän, mutta siitä ei ollut apua. Matti Nuutinen (20/7/1/1r) linkosi kolmosen pohjaan ja vei Bisonsin tavoittamattomaan kymmenen pisteen johtoon.
– Onnittelut Bisonsille voitosta. Bisons oli parempi ja ansaitsi voittaa, vastustajan päävalmentaja Trifunovic myönsi.

BIISONIEN AVAIMET joukkueen neljänteen VTB-voittoon olivat onnistunut levypallopeli ja tehokas joukkuepuolustus. Astana on yksi sarjan kovimmista levypallojoukkueista varsinkin hyökkäyspäässä. Bisons pimensi sen täysin. Bisons voitti levypallot lukemin 27–21.
– Pelasimme uskomattoman hyvän puolustuspelin. Jätimme heidät vain neljään hyökkäyslevypalloon, Ian Hummer (22/6/3/3r) riemuitsi.
Tänään ykkösavain voittoon oli levypallopeli, Bisonsin valmentaja Greg Gibson tokaisi.
– Olen erityisen ylpeä puolustuksestamme. Teimme vieläkin joitain virheitä, mutta ne tulivat, kun yritimme tehdä oikeita asioita, hän jatkoi.
Ian Hummer ja Matti Nuutinen vastasivat Biisonien suurimmista pistesaaliista. He taistelivat esimerkillisesti jokaisessa tilanteessa loppuun asti. Antto Nikkarinen (6/2/10) kantoi suurimman vastuun pelinrakentamisesta. Hän ei karkeloinut korinteossa, mutta jakoi sitäkin enemmän palloa muille.
– Kaikki pelasivat hienosti yhteen koko 40 minuuttia, eikä notkahduksia oikeastaan tullut lainkaan, Hummer tiivisti.
Vierasjoukkueen parhaat olivat Jerry Johnson ja J’Covan Brown (17/2/1/1r).

BISONS EI SAA taaskaan levätä kovin kauaa ennen seuraavia haasteita. Lauma joutuu tositoimiin jo lauantaina, kun se isännöi Kauhajoen Karhua Loimaan Korikonkareiden 50-vuotisjuhlaottelussa.

Jesse Kojo

Bisonsin Antto Nikkarinen heittää kolmosen:

 

Bisons vs. Astana, pelin loppuhetket: