Bisons voitti Kotkan, mutta TsSKA odotetun vahva – katso myös video

0

KORIPALLO KTP-Basket–Bisons Loimaa 70–88 (36–42). Bisons Loimaa nappasi perjantaina kovan päänahan, kun se onnistui kaatamaan sarjajohtaja KTP-Basketin Kotkassa. Bisons katkaisi Kotkan seitsemän ottelun mittaisen voittoputken ja säilytti paikkansa sarjassa kolmantena.
Ottelun alku oli katastrofaalinen Bisonsin kannalta. Kotkan takamies Brandon Jefferson (20/4/2/4r) leikitteli kentällä tehden mitä halusi. Biisonien keskittyminen oli jäänyt bussiin, ja loimaalaiset heittelivät palloa seinille. Bisons oli 13 pisteen takaa-ajoasemassa ensimmäisen neljänneksen jälkeen.
Toisella neljänneksellä ottelu kääntyi. Bisons huolehti pallosta paremmin eikä Kotka päässyt vastaiskuihin. Joukkuepuolustus pysäytti Kotkan hyökkäykset ja vuorostaan loimaalaiset pääsivät juoksemaan kenttää. Parissa minuutissa Kotkan etumatka oli kurottu kiinni.
Ottelu ratkesi käytännössä kolmannessa erässä. Bisons vei ensimmäiset minuutit 11–2 ja kasvatti johtonsa 15 pisteeseen. Kotka käytti aikalisää toisen perään, mutta niistä ei ollut hyötyä.
Biisonit onnistui joukkueena erinomaisesti. Ian Hummer (20/6/1r) oli jälleen tehokas. Erityiset kehut ansaitsevat Tuukka Kotti (15/7/4/2r/2t) ja Ville Mäkäläinen (10/2/1/1r). Kotti teki juuri sitä työtä, mitä kapteenilta edellytetään. Hän kamppaili vimmatusti kummassakin kenttäpäädyssä ja johti joukkuetta omalla esimerkillään.

Bisons–TsSKA Moskova 63–78 (26-45). Bisons sai vieraakseen Euroopan ykkösjoukkueen TsSKA Moskovan sunnuntaisessa VTB-liigan kotiottelussa Vantaalla. TsSKA ei jättänyt Biisoneille paljoa mahdollisuuksia ja korjasi voiton Vantaalta.

Bisons Loimaa kohtasi Euroopan ykkösjoukkueen TsSKA Moskovan. Katsomon puolelta voi nähdä myös kaikkien aikojen suomalaisen koripalloilijan Hanno Möttölän punaisessa asussa joukkueiden keskellä. Kuva: Tiina Naula

Biisonien otteluun tulo ei ollut optimaalinen. Puolustus antoi moskovalaisille liikaa vapauksia ja hyökkäyspäästä puuttui flow. Heitot kolisivat rautoihin, ja TsSKA pääsi rokottamaan vastaiskuilla. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen eroa oli vasta kahdeksan pistettä, mutta jo toisen kympin jälkeen ero oli venähtänyt 19:ään.
Bisonsin valmentaja Greg Gibson löysi muutaman selkeän syyn TsSKAn ylivoimalle.
– Annoimme TsSKAn päästä keskusta-ajoihin emmekä ottaneet heidän pelaajiltaan vahvuuksia pois. Myös levypallot olivat ongelma.
Ottelua saapui katsomaan yli tuhat henkeä. Heidän joukossaan oli useampi kymmen moskovalaista, jotka matkasivat kannattamaan seuraansa. Kannustusryhmät loivatkin mukavasti meteliä halliin.

Bisonsin ottelut jatkuvat jo keskiviikkona, kun joukkue isännöi Lapuan Korikobria Korisliigassa. Lapua on sarjassa viimeisellä sijalla, mutta ei pidä erehtyä luulemaan ryhmää heittopussiksi. Ennen nykyistä kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan Lapua kaatoi sarjakakkosen Kauhajoen Karhun kahdesti perättäin.
– Keskiviikon Lapua-ottelu on meille erittäin tärkeä. Lapua on erittäin kovassa vedossa, vaikka se sarjan häntäpäässä onkin. Otteluiden alut on palautettava hyvälle tasolle, Greg Gibson pohti.
Ottelu alkaa Loimaan liikuntahallissa kello 18.30.
Jesse Kojo

Roope Ahonen, Antto Nikkarinen, Matti Nuutinen ja Eero Aaltonen heittivät ottelussa Bisonsille kolmosen, tässä Roope Ahosen kolmonen: