Hennijoki aloittaa kyläkeskiviikot

0

LOIMAA Tämän vuoden kyläkeskiviikkojen sarjan maatalousmuseo Sarassa aloittaa Hennijoki, joka historiaa esittelee Kirsi Laine 14. tammikuuta kello 19.
Hennijoki syntyi keskiajan lopulla Loimaan ja Huittisten väliselle erämaa-alueelle, kun Loimijokilaaksosta lähtenyt asukas etsi takamailta uutta asuinsijaa. Kuinka lähellä oli, ettei Hennijoki kuuluisikaan Loimaaseen? Entä kuka aikoinaan huusi kostoa koko Hennijoen kylälle? Muun muassa nämä asiat selviävät illan aikana.
Maatalousmuseossa on vuodesta 2012 tutustuttu Loimaan kylien historiaan kerran kuukaudessa keskiviikkoisin. Kyläesittelyjen lähtökohtana ovat isojakokartat, jotka kuvaavat kylää ennen isojaon toimittamista ja ryhmäkylän hajoamista. Tilaisuuksissa nähdään myös muita karttoja ja valokuvia sekä kuullaan kyliin liittyviä juttuja ja tarinoita.
Kevään 2015 kyläkeskiviikot: 14.1. Hennijoki, 18.2. Majanoja, 18.3. Pappila ja Klokkarla, 15.4. Kemppilä.