Huonokin peli riitti Lapuan kaatoon – katso myös video

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–Lapuan Korikobrat 79–74 (35–25).

Matti Nuutinen puolustaa vahvasti Paul Carteria. Kuva: Eveliina Toivola
Matti Nuutinen puolustaa vahvasti Paul Carteria. Kuva: Eveliina Toivola

Bisons Loimaa onnistui kampeamaan viiden pisteen voiton Lapuan Korikobrista nihkeässä ottelussa keskiviikkona. Voitolla Bisons nousi sarjassa tasapisteisiin sarjakakkosen Karhun kanssa.Ottelun viimeisessä erässä näytti, että voitto olisi karkaamassa Pohjanmaalle. Vielä kolme minuuttia ennen päätössummeria, Lapua johti kuudella pisteellä. Matti Nuutisen (17/9/2) muutaman kovan korin ja lopulta hänen kolmosellaan Bisons nousi kahden pisteen johtoon puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Loimaalaisten epäonneksi Paul Carter (6/13/6/1r/1t) sai pallon käsiinsä korin alla ja tämä tasoitti ottelun, kun peliaikaa oli enää kuusi sekuntia. Bisons siirsi aikalisällä hyökkäyksensä toiseen päähän ja pelasi pallon Anthony Hilliardin (16/10/4/1r) käsiin. Hilliardia rikottiin ja hän pääsi vapariviivalle. Kun laituri onnistui ensimmäisessä heitossaan, heitti hän toisen ohi tarkoituksella, jotta Lapua ei saisi enää ehjää hyökkäystä. Nuutinen kahmaisi levypallon käsiinsä. Seuraavaksi Nuutista rikottiin ja oli hänen vuoronsa astella viivalle. Tästä Lapuan päävalmentaja Nenad Stefanovic ei pitänyt vaan otti kaksi teknistä virhettä ja hänet poistettiin hallista. Myös Austen Rowland (17/1/5/3r) marisi itselleen teknisen, joten Nuutinen pääsi heittämään peräti viisi perättäistä vaparia. Noilla heitoilla hän sinetöi loppulukemat.Vaikka voitto irtosikin, oli peli kaikkea muuta kuin sujuvaa. Menetyksiä kirjattiin loimaalaisille jopa 16 kappaletta. Lapua voitti levypallot lukemin 37–45. Noista 45 levypallosta peräti 14 tuli hyökkäyspäässä.

– Oltiin älyttömän pehmeitä. Meidän tasoinen joukkue ei voi olla näin pehmeä. Pyydän anteeksi kaikilta katsojilta, Ilpo Pehkonen (1s) pahoitteli.

–  Emme suoraan sanottuna ansainneet voittaa. Kolme kaveria oli valmiina pelaamaan, mutta muut olettivat, että ottelu hoituu vain paikalle saapumalla, Greg Gibson moitti.

Lapualaiset näkivät niukan tappion todistuksena sarjan tasaisuudesta.

– Bisons oli lopussa hieman parempi. Peli osoitti, että vain taivas on meillekin rajana, Cole Dickerson (22/12/3/1r/1t) runoili.

Ottelun kolmannessa erässä sattui loimaalaisittain valitettava tapahtuma. Eero Aaltosta (5/2) rikottiin, kun hän oli ajamassa korille. Aaltonen loukkaantui tilanteessa eikä pystynyt omin jaloin kentältä poistumaan.

Biisonit matkustaa Kouvolaan vierasotteluun jo perjantaina. Gibsonin mukaan joukkueen olisi syytä saada pelinsä kuntoon ennen sitä.

– Jos pelaamme näin perjantaina, häviämme 30 pisteellä.

Bisons ja Kouvot ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Puntit ovat tasan 1–1. Edellisen kohtaamisen Kouvot vei kolmella pisteellä. Luvassa on siis kiihkeätunnelmainen ottelu kahden kärkiryhmän välillä.

Jesse Kojo

Alla on video Matti Nuutisen ratkaisevasta kolmosesta, joka vei Bisonsin 74-72-johtoon: