Hurrikaani pelasi kuuden pisteen viikonlopun

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Riento, Joensuu 3–0 (25–23, 25–18, 25–22). Hurrikaanin viikonloppu oli täydellinen: Kaksi ottelua, kaksi voittoa, eikä yhtään hävittyä erää. Tuplaviikonloppu alkoi ennalta huomattavasti heikomman joensuulaisen Riennon kohtaamisella, joka oli alusta saakka yhden joukkueen näytöstä. Hurrikaani vei, ja Riennolle tuotti tuskaa pysyä edes inhimillisen matkan päässä.
Lauantain pelin pieni kauneusvirhe oli ottelun avauserä, jossa kotijoukkue pelasi sen verran, että kuittasi erän itselleen. Tämän jälkeen Hurrikaani lisäsi hiukan enemmän kierroksia koneeseen ja Riento tippui lopullisesti kyydistä.
Hurrikaani lähti otteluun hiukan normaalista poikkeavalla kokoonpanolla, kun hakkurina hääri Tapio Toiviainen ja passarina Tauno Lipp. Molemmat pelaajat saivat Ville Kakolta puhtaat paperit, ja varsinkin Lipp pelasi rohkeasti ja tehokkaasti keskipelaajien kanssa yhteen. Kolmanteen erään isännät ottivat kentälle vielä Kasimir Vuorisen ja Karri Kutinlahden, joten päätöserän voitto tuli kirjaimellisesti nuoruuden innolla.

Hurrikaani–Lentopalloseura Etta, Oulu 3–0
(25–21, 25–23, 25–16). Sunnuntaiksi vastus koveni huomattavasti, kun Mestaruusliigan kuudentena majaileva Etta Oulusta saapui lauantaisen Valepa-selkäsaunan jälkeen Loimaalle. Etta on useasti ollut Hurrikaanille vaikea vastus, mutta tällä kertaa joukkueen rahkeet eivät juuri riittäneet kotijoukkueen haastamiseen.
Aivars Petrusevics (18 pist.), Vladimir Cedic (16 pist.) ja Eemeli Kouki (13 pist.) olivat voiton arkkitehdit. Koukin panosta lisäsivät miehen vahvat aloitukset, jotka tuottivat kolme ässää. Kouki palkittiinkin syystä ottelun parhaana pelaajana.
Voittaja oli jo puolivälissä selvillä, mutta mielenkiintoa lisäsivät tuomariston epäselvät tuomiot ja lukuisat torikokoukset. Keijo Yli-Kivistö ja Raine Hakala eivät saaneet otteluun minkäänlaista loogista linjaa, mikä vaikeutti pelaajien pelaamista. Vajaa 700 katsojaa saikin moneen kertaan ihmetellä tuomioita, ja toisaalta se toi otteluun lisää tunnetta ja sähköä.

SEURAAVAN kerran Hurrikaanin virettä testataan perjantaina Liikuntahallissa, kun vastaan asettuu Team Lakkapää Rovaniemeltä. Ottelu alkaa kello 18.30.

Valtteri Arra