Jo 270 000 kilometriä yhteistä tietä

0

ORIPÄÄ Autokauppaan vuonna 1987 astelleella oripääläisellä Pertti Mäkelällä oli tarkasti määritelty kohde: uusi Lada, pyöreälamppuinen ja perusmallinen eli 1200 L.

Vanhempi väki muistaa Ladan lämpimänä autona. Pertti Mäkelän mukaan nykyautot ovat vähintään yhtä lämpimiä kuin Lada, mutta takavuosikymmeninä Ladassa saattoi tarjentua muita merkkejä paremmin. Kuva: Sampsa Hakala
Vanhempi väki muistaa Ladan lämpimänä autona. Pertti Mäkelän mukaan nykyautot ovat vähintään yhtä lämpimiä kuin Lada, mutta takavuosikymmeninä Ladassa saattoi tarjentua muita merkkejä paremmin. Kuva: Sampsa Hakala

Vaatimuksiin sopiva kulkuneuvo löytyi Turun Konelasta, ja värikin miellytti. Mäkelä löi kättä päälle.
Hän on ollut tyytyväinen hankintaansa, ja ajot hoituvat edelleen samalla Ladalla, jonka matkamittarissa on nyt 70 000 kilometriä. Lukema ei tosin pidä ihan paikkaansa, sillä mittari laskee matkaa jo kolmatta kierrosta. Mäkelä ja rouvansa Eeva-Liisa Mäkelä ovat ajelleet Ladallaan siis jo 270 000 kilometriä.
Hyvin on kuulemma pelittänyt. Isoimmat operaatiot ovat olleet maalaus sekä kansiremontti, joka tehtiin 200 000 kilometrin paikkeilla.

Sampsa Hakala

 

Lue lisää 22.1.2015 lehdestä