Kotivoitto oli lipsua käsistä – Hurrikaani pelasi kolme erää tasollaan

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Team Lakkapää, Rovaniemi 3–2 (25-23, 25-15, 27-25, 22-25, 15-9).

Hurrikaanin Vladimir Cedic ja Tuomas Koppanen iloitsevat hyvästä suorituksesta. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin Vladimir Cedic ja Tuomas Koppanen iloitsevat hyvästä suorituksesta. Kuva: Juuso Riponiemi

Perjantain Mestaruusliigan ottelussa pelattiin monikansalliseen sävyyn kun parketilla oli yhtä aikaa kahdeksaa eri kansallisuutta. Lakkapään riveissä liigadebyytin teki unkarilainen Gabor Nacsa, joka ehti alkukauden pelaamaan Libanonissa. Tämä määrä eri kansallisuuksia on myös jonkinlainen Suomen ennätys lentopallossa.

Itse ottelussa mentiin kaksi ensimmäistä erää Hurrikaanin tahdissa. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja varsinkin syöttöruudussa joukkue teki tuhojaan. Lakkapää on ollut läpi kauden vahva vastaanottojoukkue, mutta Eemeli Koukin (27pist. +14, 5ässää) johdolla Hurrikaani puhkoi vierasjoukkueen vastaanottoa tehokkaasti.

– Saimme alussa vaikeutettua Lakkapään pelin rakentelua vaikeilla aloitussyötöillä, mutta tauon jälkeen hyvä syöttövire katosi meiltä. Tästä syystä vierasjoukkueen passari (Arash Dosanjih) pääsi ruokkimaan koko hyökkäysarsenaalia monipuolisesti, kertasi joukkueen parhaana jo kolmannen kerran peräkkäin palkittu Kouki.

Tauon jälkeen pistepörssin kolmonen Joseph Smalzer (20pistettä) pääsi hakkurin tontilla vauhtiin ja osittain yhdysvaltalaisen takia vieraat kirivät kaksi seuraavaa erää itselleen. Paljon Normunds Veinbergs saa kiittää myös nuorta keskipelaajakaksikkoa Tuomas Hautala-Markus Kaurto, joka torjui vahvasti ja hyökkäsi tehokkaasti. Hautala saikin aivan ansiosta vierasjoukkueen parhaan pelaajan palkinnon (10pist. 4torjuntaa).

Vaikka tauon jälkeiset kaksi erää menikin vieraille, oli kotijoukkueella neljännessä erässä mahdollisuus laittaa ottelulle lopullinen sinetti. Hurrikaani johti erää jo 22-19, mutta Hautalan syöttövuorolla Lakkapää tuli ensin rinnalle ja lopulta erävoittoon. Ville Kakko näki erän lipsuminen syyksi myös eräänlaisen keskittymisen katoamisen vääriin asioihin.

– Vastustaja alkoi huudella läpi verkon ja meillä muutama kaveri lähti huuteluun mukaan. Siinä sitten katosi fokus itse tärkeimmästä eli pelaamisesta. Sanoinkin, että jos huuteluun lähtee mukaan, pitää päänupin se myös kestää. Tällä kertaa se ei kestänyt.

Kun viides erä alkoi, Hurrikaani osoitti miksi se on sarjassa kolmantena. Kovassa paineessa ja vierasjoukkueen saatua voittoeristä lisää itseluottamusta, aloitti Hurrikaani sellaisen pommituksen, että Lakkapää tippui kyydistä jo kättelyssä. Aivars Petrusevis (22pist. +10) ja Vladimir Cedic (21pist. +8) johtivat ilotulitusta, jota ei Lakkapään onnistunut missään vaiheessa torjumaan.

– Voittoon täytyy olla tyytyväinen. Se on pääasia. Silti meillä hiukan keskittyminen pääsi karkaamaan ja annoimme liikaa helppoja virheitä, joiden ansiosta Lakkapää sai pari erää, ruoti Kakko.

Myös Lakkapään leirissä oltiin tyytyväisiä yhteenkin pisteeseen.

– Piste Loimaalta on meille hyvä saavutus. Eniten minua tyydyttää neljännen erän nousu kolmen pisteen takaa voittoon. Vastaavasti hakkuriltamme odotan enemmän, viime kaudella Hurrikaania pudotuspeleissä auttanut Veinbergs kommentoi.

Hurrikaani jatkaa pelejä keskiviikkona Loimaalla kun Isku saapuu vierailulle. Sen jälkeen viikko päätetään lauantaina Sastamalassa Valepan vieraana.

Valtteri Arra